Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 15°C | 23°C Még több cikk.

Testvérmegyében jártak

Pforzheim - Nyolc-nyolc magyar és lengyel középiskolás vett részt nemrég a németországi Enzkreis testvérmegyében szervezett ingyenes nyelvtanfolyamon.

A Baden-Württemberg tartományban lévő Enzkreis központja, 167 millió felújításra a gyömörei iskolánakadott otthont két hétre a fiataloknak és az őket kísérő győri tanárnak. A százezres lélekszámú város félúton fekszik Karlsruhe és Stuttgart között, itt, német családoknál szállásolták el a fiatalokat. Ez kiváló alkalmat teremtett a nyelvgyakorlásra, egyúttal betekintést nyerhettek a vendéglátók mindennapjaiba. Együtt kezdték a dolgos hétköznapokat, este együtt vacsoráztak, és hétvégi kirándulásra is a vendégfogadó családokkal mentek: ki Heidelbergbe, ki Strassbourgba, ki Baden-Badenbe, illetve Karlsruhéba. Megtapasztalhatták így a gazdag nagyvárosok nyüzsgését és a Fekete-erdő peremének békés hangulatát is.

A kinti költségeket a tartomány biztosította, az utazás és a biztosítás költségeit a megyei önkormányzat vállalta magára. A fiatalok a nyelvórákon kívül is sok időt töltöttek együtt, például ékszert készítettek – Pforzheim egykoron az óra- és ékszergyártás fellegvárának számított –, és tanórákat is látogattak egy közeli szakközépiskolában. A két hét alatt mind a nyelvtudásuk, mind a kulturális és történelmi ismereteik is jelentős mértékben gyarapodtak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erős földrengés Pápua-Új-Guineán

Erős, a Richter-skála szerinti 6,2-es földrengés rázta meg Pápua-Új-Guineát helyi idő szerint… Tovább olvasom