Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Terrortámadástól tartanak a moszkvai metrón

A lakosságot felszólították: mindenki figyeljen saját környezetére, különösen, ha a buszon, metrón gyanús tárgyat, vagy gyanúsan viselkedő utast lát.
Persze, azt nehéz lesz megállapítani, hogy a metrón mellettünk szorongó személy a testére erősített bomba, vagy éppen a hivatalos helyről kapott figyelmeztetés miatt feltűnően ideges.

A moszkvai rendőrség minden estre további egységeket küldött a már amúgy is szigorúan őrzött és ellenőrzött metróba és lényegesen több rendőr lesz a metró bejáratoknál is. A leghatékonyabb védekező eszköz azonban a robbanószerek kiszimatolására kiképzett kutyák bevetése. Ők most gazdáikkal együtt több műszakban dolgoznak.

Nyikolaj Patrusev, az FSZB igazgatója ezért elrendelte a fokozott biztonsági intézkedéseket, miközben a terrorelhárító országos bizottságban azt vizsgálják: a kapott információknak van-e valós alapjuk. Az ország biztonsági szervei utasítást kaptak arra, hogy tegyék meg a szükséges intézkedéseket, amelyek magukban foglalják a megelőző lépéseket is.

Az FSZB operatív bizottsága javasolta a tömegközlekedési szektorban működő vállalatok vezetőinek, hogy intézkedjenek a lakosság közlekedésének a biztonságáról. A lakosokat az FSZB pedig arra kérte, hogy fogadják megértéssel az intézkedéseket, és legyenek körültekintőek, valamint éberek.

Krónika hírszolgálat

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogták Kolumbia egyik legnagyobb drogbáróját

Négyórás tűzharc után elfogták Kolumbia egyik legnagyobb feltételezett drogbáróját. Eugenio Montoya… Tovább olvasom