Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Terrorriadó a római éjféli misén

XVI. Benedek pápa bemutatta péntek este 22 órakor a szokásos éjféli misét, amelyen a békéért imádkozott.
Eközben is azonban az olasz hatóságok emelt szintű riadókészültségben voltak, mert az ország újabb terrortámadástól tartott a csomagbombákkal elkövetett előző napi merényletek után.

A pápa éjféli miséjét mintegy 10 ezer ember hallgatta a helyszínen a zuhogó eső ellenére. "Ezen az órán hálával telve csatlakozunk mindannyian az évszázadok énekléséhez, amely egyesíti az eget a Földdel, az angyalokat az emberekkel. Add Urunk, hogy minél többen csatlakozhassunk hozzád a szeretetben, és váljunk a béke embereivé!" - mondta. Az egyházfő előzőleg rendhagyó módon indította el a karácsonyi ünnepségeket.

aa
A 2010. december 24-én a vatikáni L'Osservatore Romano újság által közzétett képen 2010. december 22-én Vatikánvárosban XVI. BENEDEK pápa karácsonyi üzenetét elmondja, amelyet a BBC Radio 4 rögzít, hogy azt a szentestén közzétegye. Benedek az első római katolikus egyázfő, aki vezető brit rádióban hívőkhöz szól. (MTI/EPA)


A BBC brit közszolgálati rádióban elhangzott a pápa angol nyelvű üzenete, amelyet az angol anyanyelvű keresztényekhez intézett. A beszédet még szerdán vették föl. A csütörtöki merényletekben csomagbombák súlyosan megsebesítették Chile, illetve Svájc római nagykövetségének egy-egy alkalmazottját.

A Vatikánban az utóbbi két év karácsonyán történt egy-egy incidens. Egy zavart elméjű nő 2008-ban és 2009-ben is nekirontott az egyházfőnek, miközben ő végigsétált a Szent Péter-bazilika főhajóján. Tavaly sikerült a földre rántania a pápát. Most azonban semmi rendkívüli nem zavarta meg a misét.

Olvasóink írták

36 hozzászólás
12
 • 36. háté 2010. december 26. 19:31
  „Ilyenkor Karácsony idején, mennyi szép történik az ember körül.
  Gyerekek, unokák, testvérek, szülők, nagy- és dédszülők jönnek össze, hogy a szeretet jegyében egymás között legyenek, mert az emberek szeretik egymást.
  Mennyi szép dolog történik.
  Az embereknek, itt a megváltó születése, --melyet a sátán szolgái nem tudnak elviselni.
  Egy születéssel, kezdődik egy új élet, --épül fel egy újabb család az emberiség nagy családján belül.
  Egy gyermek születése mindig nagy szó, öröm, a gyermek védelme génjeinkben van nálunk embereknél,--a kereszténységen belül.
  Az emberiség ellenségeinél, a sátán szolgáinál, nem így van. -ezek megszégyeníthetik a gyermeket a "talmud" leírja, sőt buzdítja rá ezeket.
  Az ember születik, és épít, --de vannak akik rombolnak, az emberek földjét elveszik, háborút szítanak--ezek, akik emberbőrbe bújtak a sátán képviseletében, hogy az emberek között ne lehessen szeretet és béke.
  De!-eljön az idő amikor változás történik, és az emberiség felül kerekedik sátán küldöttein.”
 • 35. pancser 2010. december 26. 18:46
  „31-hez! Kár gúnyolódni, vszleg Ön hangja is remeg már hiszen benne van a korban. Az ilyen hozzáállás "SC" meg "háté" alá adja a lovat, erre semmi szükség nincsen. Az öregkor a bölcsesség kora, a fiatalság a hevességé, így tudom, tudtam eddig, ezt sem kéne megcáfolni, bár tőlem azt tesz amit akar, mert én a szabadság híve vagyok de nem a gyalázkodás szabadságáé!”
 • 34. Lone_wolf.. 2010. december 26. 16:34
  „"A Vatikánban az utóbbi két év karácsonyán történt egy-egy incidens. Egy zavart elméjű nő 2008-ban és 2009-ben is nekirontott az egyházfőnek, miközben ő végigsétált a Szent Péter-bazilika főhajóján. Tavaly sikerült a földre rántania a pápát. "

  Marha "komoly" testőrei lehetnek XD”
 • 33. meir 2010. december 26. 15:56
  „ki hallgatta a hangjat??
  Erosen emlekeztet a remego hang a Janos Pal utolso eveinek hangjara!!
  csak nem hamarosan uj papa valasztas lesz megint??”
 • 32. pancser 2010. december 26. 15:43
  „31!A történelmi régmúltat firtatni nincsen sok értelme, sehova nem vezet, a keresztes hadjáratok vétkeit nem lehet a maiak nyakába sózni.
  Mindent összevetve a keresztény Európa lett a világ húzó ereje a modern világ megteremtője, minden retrográd tényezője ellenére. A világ többi kultúrája megrekedt, megmerevedett elmaradt a zsidó-keresztény( a kettő egymástól elválaszthatatlan) kultúrát képviselő nemzetek közösségétől. Azért itt volt felvilágosodás, női egyenjogúság, nemzeti tudat és sok minden más pozitív dolog amely előre lendítette a világ kerekét.
  "SC" ezt nem érti nem is tudja, többet kéne olvasnia!
  Lehet, hogy a pápai üzenet csekély eredménnyel jár, de ha csak egy emberrel kevesebb gyűlöli a másikat már nem volt hiába.”
 • 31. meir 2010. december 26. 13:44
  „29-es!
  a te "szadbol" ez a ,; "ne itelje hogy ne iteltess" egy valosagos Eretnekseg!!!
  eppen te mered ezt ide irni aki elitelsz mindenkit aki nem "olyan" mint te??”
 • 30. meir 2010. december 26. 13:40
  „moderálva off”
 • 29. SC 2010. december 26. 12:56
  „pancser!
  Nincs semmi hozzáfűzni valód a leírtakhoz? Pedig a te szád íze szerint lett írva,tudományosan...
  Gyóntatóhoz? Nem vagyok katolikus...Nekem nem kell közvetítő...Én az Atyával állok kapcsolatban.És nem gyűlölök senkit,csak nem kedvelek,ez nem ugyan az.Ha nem vetted volna észre,én nem általánosítok,csak egy emberrel állok hadilábon,nem a népével.A gyűlölet belőle fakad,én csak reflektálok rá!!!Ha ez nem tetszik,ne olvasd el!!!
  Ja és tudod,ne ítélj,hogy ne ítéltess!Te sem vagy különb,mint én,ezen pedig te gondolkodj el,de erősen...De tedd is meg!!!
  Befejeztem,szép napot.”
 • 28. pancser 2010. december 26. 11:39
  „27! Egy biztosan igaz a szellemi totális káosz és zűrzavar, elvakít a gyűlölet, még ilyenkor is. Ez sajnálatos, hogy a Gonosz karmaiba kerültél. Menj el őszintén mondd el a gyóntatódnak ha szoktál ilyet tenni egyáltalán, hogy vannak embercsoportok akiket gyűlölsz és várd meg mit mond az atya. Talán még meg tudsz változni.”
 • 27. SC 2010. december 26. 11:24
  „Mivel látom,közel áll hozzád a természettudomány,a genetika/életet adni/,most jól figyelj,tudományosan levezetem neked,miért is volt Jézus Isten fia,és nem zsidó!
  A föld nevű bolygón ha új emberi élet sarjad,meg kell ezt előznie a fogantatásnak.Itt szükség van egy férfi és egy női egyedre.Azoknak is férfi oldalról a hímivarsejtekre,női oldalról pedig petesejtekre!Ezeknek az egyesüléséből fakad az új élet.Namármost Mint a Biblia is írja,Jézus a szentlélektől való,így József mint vér szerinti apa nem jöhet számításba,gondolom ezt hívőként te is így látod...És mivel a szentlélek nem hímivarsejt formájában szállt Máriára,hanem mint az isteni csoda kész egységével,így Mária petesejtjei sem lettek "felhasználva"...Ergó,biológiai,genetikai fogalmak szerint nem vér szerinti szülők!!!
  Gondolkozz el ezen!
  És még egy szó,Mauglit is a farkasok nevelték fel,mégsem lett belőle farkas,biológiailag...”
 • 26. SC 2010. december 26. 11:12
  „Látod látod pancser,te is egyfolytában a pokolról és a gonoszról beszélsz...
  A pokol csak az elmékben létezik...
  Miért is nem szól belőled Jézus,tiszta szeretettel? Miért is nem dorgálsz minket az Ő szeretetével?
  Nem megy?Na látod...”
 • 25. pancser 2010. december 26. 10:48
  „24-hez! A Gonosz azt állítja magáról tudja mi az igazság, ezt mondta az első emberpárnak is! Most belőled szól!”
 • 24. háté 2010. december 26. 09:57
  „21.--csak az igazságot írtam le.
  Tudod, mit mondott az Úr angyala Józsefnek ?---itt az igazság!”
 • 23. pancser 2010. december 26. 09:32
  „22-höz! Nem ez a téma, hanem a szeretet. de ha tudni akarod az a magyar aki annak vallja magát, hitétől bőrszínétől függetlenül. A karácsonyi szeretettel a kisded által sugall megbékélésre kellene törekednetek! A mások magyarságát ilyenkor is tagadók számomra csak "bozgorok" tőlük szívem szerint megvonnám, a megtisztelő magyar nevet.”
 • 22. CsabaKiraly 2010. december 26. 07:44
  „Ujabban a zsidok azt hireszztelik, hogy a Honfoglalo ARPAD kincstarosa egy KOHN nevu zsido volt es ezert nekik joguk van MAGYAR-nak vallani magukat :-)”
 • 21. pancser 2010. december 25. 23:28
  „moderálva”
 • 20. háté 2010. december 25. 22:27
  „A keresztény vallás, semmivel nem hozható összefüggésbe-pancser.

  Te ateista vallásodba igen, hiszen azt ezek találták ki.
  De a gyilkos gyermekét, aki apáca lett, állatság lenne gyílkosnak nevezni!
  A keresztény vallásnak akkora a "köze" a <moderálva> eszméihez, mint egérnek a az elefánt elgáncsolásához!”
 • 19. pancser 2010. december 25. 22:21
  „A Szentatyáról, az ünnepről szól a cikk, de nem bírsz az indulataiddal. Sajnos a gyűlölet szól a szeretet helyett ez nem normális. Vedd a kezedbe, ha egyáltalán láttál ilyet a Szentírást és olvasd el akármelyik evangelistától a születésről szólón részt, rád férne!”
 • 18. SC 2010. december 25. 21:04
  „moderálva”
 • 17. pancser 2010. december 25. 19:37
  „"háté" "SC"nagyon távol álltok a keresztény lelkülettől, nem is vagytok azok legfeljebb papíron. Vallásunk a zsidóságban fogant, igaz elváltak útjaik, de a testvéri szeretet működik azokban akik Jézus tanítását komolyan veszik. Igaz a Gonosz sokakat megszállt, nektek sem ártan egy kis keresztényi ördögűzés!”
36 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szakadékba zuhant egy busz Ecuadorban, sok a halott

Szakadékba zuhant pénteken egy zsúfolt autóbusz Ecuador délnyugati vidékén; a rendőrség szerint… Tovább olvasom