Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Tengervízzel hűtik a fukusimai atomerőmű reaktorát

Tengervízzel fogják lehűteni a fukusimai atomerőmű egyik felhevült reaktorát, amelynek külső burka egy robbanás következtében leomlott - jelentette be szombaton Tokióban a japán kormány szóvivője.
Edano Jukio tájékoztatást adott arról, hogy a reaktort egy acéltartály (konténer) borítja, ezt pedig egy betonépítmény vette körül.

A hűtővíz szintjének a csökkenésekor hidrogén szabadult fel, amely a két tartályfal közé jutva oxigénnel vegyült, és berobbant. A betonépítmény összeomlott, a benne levő acéltartályban azonban nem volt robbanás, a konténer nem károsodott.

Elmondta, hogy a reaktor belsejét tengervízzel fogják feltölteni, hogy lehűtsék és csökkentsék benne a nyomást. A feltöltés 5-10 órán keresztül fog tartani, a teljes hűtési folyamat viszont 10 napig is eltarthat. A szóvivő úgy fogalmazott, hogy a robbanás előtti szinthez viszonyítva nem tapasztaltak jelentős változást a sugárzás erősségében.

Olvasóink írták

 • 2. elemér 2011. március 12. 17:08
  „A Paksi 440 MWe teljesítményű atomerőmű építése Mo.-n, a nagy tapasztalatokkal rendelkező Szovjetunió nagymértékű közreműködésének igénybevételével történt. A megvalósult erőmű 4 db, egyenként 440 MW-os ún. VVER 440/V 213 típusú nyomottvizes, kétkörös blokkból áll.”
 • 1. elemér 2011. március 12. 16:52
  „Igen az vasbetonban van és acél burkolat veszi körben. Amik már felrobbantották az elsö kisérleti reaktort 2007-ben és elszálitották. Abban már nem voltak radiaktiv rudak. Ezt tették az 50-ik évfordulón. Teller Ede volt az atom energia atyja.

  http://www.youtube.com/watch?v=pM2kynbs-Uw

  A Japán reaktor az 1, 800MW forró viz tervü (Fukushima Daiichi is a Boiling water reactor (BWR) of 800MW)
  Chernobyl reactor number 4 was a soviet RBMK-1000MW

  CNN riporter a földalattin, mobilon leadja a hireket. Pár nappal elötte volt egy földrengés de ilyesmit Japánban már megszoktak. Maradnak a földalattin, mig nem kapnak enedélyt hogy kijöhetnek. Nem tudták hogy ekkora földrengés következik, mert ez attol függ, milyen mélyen és milyen távol a tenger alatt van.

  http://www.voanews.com/english/news/Japans-PM-Urges-Evacuation-Near-Nuclear-Plant-117850648.html

  Márton Kati ugyanigy adhat riportot a nagyvilágnak Paksrol, ha ott valami történik. Én majd besegittek. Obama minden segitséget megad.;))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felfüggesztették tisztségéből a cseh katonai rendőrség parancsnokát

Alexandr Vondra cseh védelmi miniszter szombaton felfüggesztette tisztségéből Vladimír Lozkát, a… Tovább olvasom