Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Társai szeme láttára szúrta le a spanyoltanárát

A tanárnő csaknem 40 éve tanított az iskolában, és a nyáron ment volna nyugdíjba.
Eljárást indítottak az angliai Leedsben szerdán egy 15 éves tanuló ellen tanára meggyilkolásáért. A fiú hétfőn napközben, 30 társa szeme láttára szúrta le 61 éves spanyoltanárát a Corpus Christi katolikus középiskolában.

A tanárnő, Ann Maguire csaknem 40 éve tanított az iskolában, és a nyáron ment volna nyugdíjba.

A szemtanúk szerint a nő még utolsó pillanataiban is tanítványait igyekezett megkímélni a sokkoló eseményektől, és könyörgött nekik, hogy meneküljenek az osztályteremből.

„Mrs. Maguire azt sikoltozta a teremben lévő diákoknak, hogy azonnal menjenek ki, mert nem akarta, hogy lássák, mi történik" – idézte egyiküket a Daily Mail.

Fotó: Christopher Furlong / Europress / Getty
Fotó: Christopher Furlong / Europress / Getty

A fiút társai furának és visszahúzódónak ismerték, pedig jó tanuló volt, és kifejezetten tehetséges a művészetekben. A fiút és bátyját egyedül nevelte édesanyjuk, aki barátai szerint erején felül igyekezett ellátni szülői feladatait, aminek kissé ellentmond, hogy a gyilkosság időpontjában éppen a Kanári-szigeteken nyaralt, idősebb fiára hagyva a ház és öccse felügyeletét.

A hírekben hallotta hogy fiát letartóztatták, és állítólag azonnal hazautazott, ám rendőrség egyelőre nem ad információt arról, hogy megkezdődött-e már a kihallgatása.

Egyes beszámolók szerint Mrs. Maguire többször is kisegítette anyagilag a fiút, amikor az nem kapott elég pénzt otthon, hogy ebédet vegyen magának, ám ez láthatóan nem sok hálát ébresztett a gyilkos diákban.

Fotó: Christopher Furlong / Europress / Getty
Fotó: Christopher Furlong / Europress / Getty

Peter Mann, a helyi ügyészség vezetője közölte: elegendő bizonyíték van arra, hogy bűnügyi eljárást indítsanak a fiú ellen.

A gyilkosság megrendítette egész Nagy-Britanniát, mert az iskolai erőszak viszonylag ritka az országban. A brit média egy héttel korábban jelentette, hogy 2011-13 között ezer tanulónál találtak emberélet kioltására alkalmas eszközt: lőfegyvert, kést, baltát, kalapácsot.

A gyanúsított fiú csütörtökön jelenik meg a fiatalkorúak leedsi törvényszéke előtt.

1995 óta ez volt az első olyan eset az országban, hogy diák meggyilkolta tanárát. A legszörnyűbb iskolai bűneset 1996-ban volt, amikor a skóciai Dunblane általános iskolában egy 43 éves férfi négy lőfegyverrel megölt 16 gyereket és egy felnőttet, majd végzett magával.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két orosz hegymászó életét vesztette a Himalájában

A két orosz hegymászó Nepálban, a Mount Everest térségében hunyt el, feltehetően a szervezetükben… Tovább olvasom