Kisalföld logö

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 12°C | 24°C Még több cikk.

Tankönyvek csak szlovák helységnevekkel

Szlovákia - A jövőben a magyar iskolák számára készült tankönyvekben már csak a szlovák nyelvű helységneveket szabad feltüntetni, és a helységek magyar nevét egy-egy kiadványban csak egyszer, a szlovák név mögött, zárójelek között engedélyezik leírni. A törvényt kedden aláírta a szlovák államfő.
Ivan Gasparovic szlovák államfő kedden aláírta az új közoktatási törvényt, amelyet a koalíciós pártok szavazatai nyomán, s az ellenzéki pártok minden észrevételét mellőzve a pozsonyi parlament a közelmúltban fogadott el.

Habár a parlamenti vita során Dusan Mikolaj oktatási miniszter a Magyar Koalíció Pártjának engedményeket tett, ezeket az időközben napvilágra került végrehajtási rendelkezésekkel gyakorlatilag semmissé tette.

Gasparovic aláírta.
Gasparovic aláírta.


A jövőben a magyar iskolák számára készült tankönyvekben már csak a szlovák nyelvű helységneveket szabad feltüntetni, és a helységek magyar nevét egy-egy kiadványban csak egyszer, a szlovák név mögött, zárójelek között engedélyezik leírni.

Olvasóink írták

  • 2. Emberke 2008. június 18. 17:48
    „Megelőztél, macskajancsi!
    Valóban, azért, mert fél, azért hoz ilyen értelmetlen törvényt. A szülőkön a felelősség az anyanyelv őrzésében. Van itthon, nekünk, anyaországban élőknek is mit tenni. Majd Magyarországon nyomtatott magyar nyelvű könyvet viszünk ki rokonyinknak, ismerőseinknek. Mert jó talajba vetett jó mag nemes termést hoz.”
  • 1. macskajancsi 2008. június 18. 09:18
    „Rohadjatok meg! Csak az az ország bánik így a kisebbségeivel, akinek félnivalója van. Nálunk senki nem emelne szót, ha egy sváb vagy horvát gyerek anyanyelvén akarna tanulni. Milyen érdekes!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

140 dolláros rekordon az olaj ára

Csaknem 140 dollárral újabb rekordot ért el a nyersolaj ára hétfőn a new yorki tőzsdén. Tovább olvasom