Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

Tanítót vertek a szlovákiai Szepesolasziban

Megvertek egy tanítót roma szülők a szepességi Szepesolasziban (Spisské Vlachy).

A TA3 szerint az incidens pénteken történt. A szepesolaszi általános iskolában két nyolcadikos tanuló, egy lány és egy fiú kezdett dulakodni, egy pedagógus pedig szétválasztotta őket. Erre az egyik gyerek mobiltelefonon felhívta a szüleit, akik pillanatokon belül az iskolában termettek, s ott nekiestek az első útjukba kerülő pedagógusnak - nem is annak, aki a tanulók viszálykodásába közbeavatkozott.

A TA3 riportere igyekezett megszólítani az egyik szülőt, de nem volt hajlandó nyilatkozni, csak annyit mondott, hogy semmiről sem tud. A tanítóverés azonnal nagy visszhangot váltott ki Szlovákiában.

Ján Mikolaj oktatási miniszter nyilatkozatban ítélte el a Szepesolasziban történteket, s reményét fejezte ki, hogy a büntetőjogi szervek mielőbb felderítik ennek a megbocsáthatatlan tettnek a hátterét - áll a tárca szombati közleményében.

A minisztérium felhívta a figyelmet arra, hogy a pedagógusok egy közelmúltban történt törvénymódosítás értelmében védett személyeknek minősülnek, tehát az ellenük elkövetett bűncselekményeket szigorúbban büntetik.

Mikolaj felszólította Dusan Caplovic kisebbségügyi kormányfő-helyettest és Robert Kalinák belügyminisztert, tegyenek meg mindent az ügy alapos kivizsgálása érdekében.

Caplovic ugyancsak felháborítónak tartja, hogy feldühödött szülők megverték a tanítónőt.

"Az ilyesmi elfogadhatatlan, és ezt senki sem engedheti meg magának" - tolmácsolta Caplovic álláspontját szóvivője.

Olvasóink írták

  • 1. elihu 2010. április 26. 12:58
    „Na most írkálhatnak a cigó védők!! Bár csak Magyarországon is ilyen lenne a fellépés ezek ellen az állatok ellen! De itt még csak nem is lenne hír! Azon is csodálkozom, hogy most ezt lehet olvasni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elsüllyedt olajfúró torony - felfüggesztették az eltűntek keresését

- Az amerikai parti őrség péntek este felfüggesztette a kutatást az után a 11 munkás után, aki a… Tovább olvasom