Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

Tagadja a dán állatkert, hogy újabb zsiráf kivégzését tervezi

Az állat örökbefogadására időközben többen jelentkeztek, a hírbe hozott park azonban közölte, nincs ilyen tervük, és soha nem is volt.
Tagadja a dán Jyllands Park Állatkert a vádakat, miszerint egy hím zsiráf megölését tervezné a koppenhágai intézményhez hasonló módon a genetikai örökség értéktelensége miatt.

A szóban forgó hétéves állat egyébként ugyanúgy a Marius nevet viseli, mint a Koppenhágában vasárnap megölt egyed.

"Nincs ilyen tervünk és soha nem is volt" - kommentálta a vádakat a Jütland-félszigeti Videbaekben lévő Jyllands Park pénteken.

Jesper Mohring-Jensen zoológus szerint valószínűleg azért terjedhetett el ilyen hír, mert az európai fajmegmentési programhoz egy éve csatlakozott állatkert áprilisban egy fajtiszta hím zsiráfot kapott a már meglévő Marius mellé. Akkor az illetékes állatgondozó a sajtónak elmondta, hogy ha egy nőstény zsiráffal is gyarapszik az állományuk, és az európai állatkertek szövetsége nem talál helyet máshol a régebbi egyednek, akkor annak leölése is szóba kerülhet. Nem engedhetik meg ugyanis, hogy állandóan két hím zsiráf verekedjen egy nőstény kegyeiért.

A Moszkvai Állami Cirkusz artistái időközben jelezték, hogy magukhoz vennék az állatot. Ramzan Kadirov csecsen elnök szintén befogadná a hétéves hím zsiráfot.

Koppenhága állatkertjében vasárnap öltek meg egy másfél éves hím zsiráfot. A borjú elpusztítása nemcsak azért keltett megütközést, mert egy makkegészséges, fiatal példányt pusztítottak el a beltenyészet megakadályozása céljából, hanem azért is, mert az állatot a látogatók, köztük gyermekek szeme láttára darabolták fel és etették meg ragadozókkal.

A kölyökzsiráf elpusztítása után az állatkert alkalmazottai - köztük Bengt Holst igazgató - halálos fenyegetéseket kaptak. A lakossági felháborodás ellenére a legnagyobb dániai állatvédő szervezet, a Dyrens Beskyttelse védelmébe vette az állatkertet, természetesnek nevezve, hogy egy faj megmentése céljából olykor feláldoznak egy-egy példányt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jogsértő a román autóregisztrációs illeték

A jogsértés miatt újabb 15 ezer autótulajdonos perelheti vissza a román államtól azt az illetéket,… Tovább olvasom