Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -3°C | 6°C Még több cikk.

Szlovákiából Ausztriába visznek át 500 migránst

Még júliusban ötven, augusztusban kétszáz és szeptemberben további kétszázötven migránst helyeznek át az alsó-ausztriai táborból a szomszédos országba.
Kétoldalú megállapodás alapján Szlovákiában helyeznek el ötszáz, eddig Ausztriában tartózkodó migránst - közölte az osztrák belügyminisztérium csütörtökön.

Még júliusban ötven, augusztusban kétszáz és szeptemberben további kétszázötven migránst helyeznek át az alsó-ausztriai táborból a szomszédos országba. A migránsokat a magyar-szlovák határon fekvő Bős (Gabcikovo) községben található egyetemi épületben szállásolják el. Az épület a pozsonyi egyetemhez tartozik, és részben még használatban van.

Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszter szerint a migránsok ellátásáról és nem a menekültügyi eljárás átvételéről van szó, tehát az eljárások Ausztriában folytatódnak tovább és pozitív elbírálás esetén a Szlovákiába helyezett emberek visszatérhetnek Ausztriába. "Ez a kezdeményezés hozzájárul ahhoz, hogy Szlovákia kifejezhesse szolidaritását a kérdésben" - mondta a miniszter, majd hozzátette: ez ugyan egy kis lépés, de jelzésértéke van.

Amennyiben az uniónak nem sikerül mielőbb tartós és igazságos megoldást találnia, meghatározva a befogadási kvóták pontos mértékét, akkor államközi megállapodásokkal kell felgyorsítanunk a megoldást - hangsúlyozta az osztrák miniszter.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogták a 69 halálos áldozattal járó minapi robbantásos merényletek kitervelőjét Nigériában

Eddig semmilyen csoport nem vállalta magára a terrorcselekmények elkövetését, de azok jellege a szélsőséges iszlamista Boko Haram szervezetre vall. Tovább olvasom