Kisalföld logö

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 11°C | 21°C Még több cikk.

Szlovákiában már 2009-ben euróval fizetnek?

Szlovákia még egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy jövőre bevezessék az eurót az országban - derült ki azután, hogy az Európai Bizottság hétfőn közzétett előrejelzése szerint a szlovák infláció az uniós normán belül marad.
A Bizottság tavaszi gazdasági prognózisában az áll, hogy Szlovákiában az infláció ebben az évben 3,8 százalékon tetőzik, majd jövőre 3,2 százalékra csökken. Eszerint a szlovák infláció az előírt 3,34 százalék alatt lesz 2009-ban. A 3,34-es százalékot úgy határozták meg, hogy vették a három legalacsonyabb inflációval rendelkező uniós tagállam átlagát, és ehhez hozzáadtak még másfél százalékpontot. Az eurózónához való csatlakozás feltételei közül Szlovákiának a legnagyobb gondot épp a magas infláció jelentette korábban. Az Európai Bizottság május hetedikén dönt arról: zöld utat ad-e Szlovákiának ahhoz, hogy 2009 január elsejétől az eurózóna részévé váljon, majd júniusban az Európai Unió vezetői is megfontolják a kérdést.

Olvasóink írták

 • 15. LIBONA 2008. május 13. 20:48
  „Sziasztok mindenkinek! Kb; 10 evet lehuztam az osztrakoknal. Amit lattam ´AZ ALTALANOS JO LET ! DE HOGYAN ERTEK EL !?? OSSZETARTASBAN,NEM VESZEKEDNEK, NEM KARORVENDOEK,NEM TARTJAK EL AZ 1 MILLIO CIGANYT,NEM VOLT NALUK O ROSZ MEGSZALLAS, AZ OSZTRAK-MAGYAR MONARCHIABOL CSAK HASZNOT HUZTAK KI ( ANYAGI,SZELLEMI ). AZ OSZTRAK NACIONALISTA A MAI NAPIG ,TALAN 20% -A HA KEVEREDIK A KULFOLDIVEL,KIDOBJAK AZ ORSZAG TERULETEROL AKIK LOPNAK,CSALNAK,ELOSKODNEK ( PL´CIGANYOK,SZELHAMOSOK).NEM TARTANAK EL SENKIT FELESLEGESSEN. AZ ALLAMKASSZABA BEFOLYO OSSZEGEKET NEM LOPJAK SZEJJEL,MINT NALUNK,HANEM FEJLESZTENEK! LASD " UJ UTAK MINDEN TARTOMANYUKBAN,A KOZBIZTONSAG NAGYON JO! A RENDOROK TENYLEG A BECSULETES ALLAMPOLGAROKERT VANNAK. NALUNK IS VOLTAK VAGY 100 EVVEL EZELOTT! AZOTA AT FORMALTAK A BUDOS KOMUNISTAK ES EZ AZOTAI IGY VAN OTTHON !!! A MAGYAR NEMZETET MAR 250 EVE MEGALAZZAK ! AZERT VAN SZINTE 90% -BAN LELKIBETEGEK AZ EMBEREK !!! TRIANON UTAN MEHURCOLTAK BENUNKET,ELVETTEK MINDENT TOLUNK-TERULETEKET-BANYAKAT-VASUTVONALAKAT .ANYAGILAG ES LELKILEG TONKRE TETTEK BENUNKET A NAGYHATALMAK. EZUTAN AZ 1,2 ,VILAGHABORU,OROSZ MEGSZALLAS,56-OS FORRADALOM !!!!! 5 MILLIO MAGYAR TESTVERT GYILKOLTAK LE NEMETEK,OROSZOK,SZERBEK,ZSIDOK,ROMANOK,SZLOVAKOK,OSZTRAKOK,ES MOST A CIGANYOK ES AZ " MSZP-SZDSZ-FIDESZ " NAGY-KOALICIOS GYILKOS GEPEZET !!!!!!!!!!! FAJIRTAS VAN !!!!!!!!! OLVASSATOK EL GROF SZECHENYI ISTVAN CIKKEIT,MERT O ISMERTE ES SZERETTE AZ O LELKIZOS-SZERETETT MAGYARJAIT !!!!! ITT BOMLASZTAS VAN SZINTE MINDENUTT ORSZAG SZERTE !!!! KIAKARJAK OLNI A SZERETET LANGJAT A NEMZETBOL,A MAGYAROKBOL !!!! USZITAS EGYMAS ELLEN !!! VEGYETEK ESZRE !!!!!”
 • 14. Korrekt 2008. április 29. 20:46
  „Kedves CSABESZ!

  ...és ráadás az lessz, hogy az a nyomorúlt Slovák nyugdijasak éhenhalnak a néhány EURO -ból.
  Mert ugye azt illik mmindenkinek tudni, hogy mindent fölfelé kerekitenek. Söt, sokminden meg drágább lessz”
 • 13. marcus 2008. április 29. 15:21
  „Gratulálhatunka szlovákiaiaknak.Egy erős Unió kell mert csak összefogással lehet valamit is elérni.Pl.:USA .”
 • 12. Peti44 2008. április 29. 14:53
  „Es tok jo lesz Szlovakiaban. Az atlagfizetes biztosan lesz legalabb 250 Euro. Hurrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!”
 • 11. Csabesz 2008. április 29. 11:23
  „Ja és kedves Korrekt!

  A svédeknek és dánoknak volt eszük, ennyi...”
 • 10. Csabesz 2008. április 29. 11:21
  „Az egész Úniós csatlakozás azért volt jó, hogy Európa szemétlerakója legyünk. Nézzük meg hol tart ma a magyar gazdaság az EU-s csatlakozás után! Nézzük meg, hogy mennyi import szutykot szedünk le a nem magyar bevásárlóközpontok polcairól! Hova lett a magyar ipar? Alig van néhány régi múltú gyár talpon! És mindezt miért? Mire volt jó ez az egész?! Egyelőre ne azzal törődjünk, hogy mivan más országban! Igen a szomszéd füve mindig zöldebb. De van fontosabb dolgunk is, mint másokra mutogatni. Rendbe kellene tenni ezt az országot már! Csak míg a nép hagyja magát, nem fog menni! Azon meg nem kell görcsölni, hogy mikor lesz euró idehaza. Addíg örüljünk míg nincs bevezetve... Nálunk jelen esetben 2020-ig sem lesz euró, de lehet keveset mondtam.”
 • 9. sziszifusz 2008. április 29. 10:29
  „Kedves Túrabakancs!
  Tisztelem az optimizmusodat, de nézz vissza a történelembe és vedd észre a mai viszonyokat. A nép elhülyítve, birka, nem lesz választáskor semmi eget rengetö...”
 • 8. Túrabakancs 2008. április 29. 08:30
  „Arra volt jó a mostani kormányzat évek óta tartó ámokfutása,
  hogy a legközelebbi (remélem) választáskor nagyon hosszú
  időre eltakarítjuk őket a politikai valamint közéleti szférából!
  Sajnos ennyi időbe tellett a bárgyú magyar népnek hogy felfogják
  mi is történik ebben az országban! Jó lenne ha az "izraeli" gon-
  dolkodás (gazdasági) békén hagyná már végre ezt az országot,
  és az összetartás venné át a főszerepet! Ez bizony nagyon
  hosszú időbe fog telni, de sikerülnie kell, nincsen más választás!”
 • 7. colomano 2008. április 29. 07:22
  „Erre csak ennyit: nem minden arany...

  http://index.hu/gazdasag/magyar/szlov080104/”
 • 6. Jakab Janos 2008. április 29. 07:17
  „Kedves xilisar!
  Gondolod hogy a magyarok megtalaljak, hogy hol van az igazi helyuk es lejonnek a fellegekbol? Ez hihetetlenebb mint a szeplotelen fogantatas.”
 • 5. xilisar 2008. április 29. 01:37
  „Orulok neki, hogy Szlovakiaban hamarabb vezetik be az eurot, mint nalunk. Remelem ez vegre helyretesz bennunket magyarokat, es megtalaljuk hol az igazi helyunk. Tulsagosan tulertekeljuk mindig magunkat es mindenkit lenezunk magunk korul, csak eppen mindenki lekoroz mar bennunket :)))) Allati rosszindulatu es irigy nepseg vagyunk, ezt most tapasztalom, ahogy kulfoldon elek.”
 • 4. Jakab Janos 2008. április 29. 00:45
  „Kedves Putyilov!
  MO-nak nem kellett soha fuggetlenseg. Lasd: "Eletunket es verunket". Kiegyezes. Beadtak a nepnek hogy Austria es Erzsebet kiralyne szeret bennunket. Most is teljesen onkent dobtak el a fuggetlenseget. MO soha nem volt kepes a fuggetlensegre.
  Most allandoan azt olvassuk "Unios forrasbol". MO onalloan semmire nem kepes. Nem latjatok, hogy Mo ot teljesen megsemmisitik. Ennek a kiszolgaloi: Gyurcsany es Orban elvtarsak.
  Ennek egy fontos resze a cigany sopredek modszeres tenyesztese es a becsuletes dolgozo nep tonretetele.
  Mo-on akkor vezetik be az Eurot, amikor mar nem lesz MO, vagy mar nem lesz euro.”
 • 3. Korrekt 2008. április 28. 22:25
  „......majd lessz ennek még keserü böjtje.......mig élnek megemlegetik az ERUROT......


  ....azt hiszik, hogy elég mindenáron leszorúlni a meghatározott szintre.........de még csak eztán jön a keserü leves.
  Majd a belépés után kell az összes nagyon költséges tanulópénzt megfizetni.
  Még a világ legstabilabb állama (Németország) is megingot egy picit, de volt szocisok csak vergödni fognak.

  Ezek az idióta Svédek - Dánok stb nem léptek be.
  Már sokszór könyörgök nekik, hogy lépjünk be, de csak nem akarják.
  Biztos, hogy degeneráltak:)”
 • 2. Putyilov 2008. április 28. 22:05
  „Szükségünk van nekünk egyáltalán az EU-ra és az Euro-ra?
  Miért nem jó nekünk egy kis függetlenség végre??”
 • 1. Jockey 2008. április 28. 21:57
  „Mi már évek óta azzal fizethetnénk, hogyha 2002-ben az MSZP és az SZDSZ primitív hazugságait nem hiszi el rengeteg naív ember! Az egészben az a tragédia, hogy sokan még most is elhiszik! Ugye nem szocialista kormány van Szlovákiában? Gondolkodni kellene végre, igaz, annak objektív feltételei vannak, amivel sajnos nem mindenki rendelkezik.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Róma jobbra tart

Tizenöt éve először került Róma vezetése jobboldali kézbe: hétfőn a korábban újfasiszta Gianni… Tovább olvasom