Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Szlovákia és Magyarország felfüggeszti a tárgyalásokat

Magyarország és Szlovákia felfüggeszti a tárgyalásokat a Bős-Nagymaros vízerőmű ügyében 1997-ben hozott hágai nemzetközi bírósági ítélet végrehajtásáról szóló ideiglenes megállapodásról.

Ebben állapodott meg a két ország kormányküldöttsége csütörtöki találkozóján Pozsonyban - jelentette a TASR szlovák hírügynökség. Az ideiglenes megállapodás megkötését Szlovákia javasolta 2006 decemberében. A cél az volt, hogy időt nyerjenek a bírósági döntés megvalósításához és jogi alapokra helyezzék a vízerőmű üzemeltetését az 1977-ben megkötött államközi szerződésből fakadó kötelezettségekkel összhangban.

A pozsonyi tárgyalásokon a magyar küldöttséget Erdei Görgy, a szlovákot Gabriel Jencík kormánybiztosok vezették. Az ideiglenes megállapodásról szóló tárgyalások felfüggesztését mindkét fél ahhoz a feltételhez kötötte, hogy befejeződik a Duna kihasználásának stratégiai környezetvédelmi felmérése. Mindkét fél úgy véli, hogy ennek a felmérésnek a befejezése kiutat mutathat abból a zsákutcából, amelybe a felek az elmúlt években kerültek.

Pozsony és Budapest megállapodtak abban, hogy ezt a kérdést egy külön tárgyaláson április végén újra megvitatják. Erre a tárgyalásra, amelyen nemzetközi szakértők is részt vesznek, Szlovákiában kerül sor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Radikális dohányáremelés lesz Ukrajnában

Közel a duplájára emelik áprilistól a tömegcikknek számító olcsó cigarettafélék árát Ukrajnában. A… Tovább olvasom