Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Szlovák szigor: meccseken szerdától tilos a magyar

Szlovákia - Egy szerdán elfogadott új szlovák törvény értelmében a szlovákiai hazai sportrendezvényeken decembertől tilos lesz az idegen államok jelképeinek használata.


A szlovák parlament szerdán fogadta el a rendőrség sportrendezvényekre vonatkozó jogait szabályozó törvényt. Ebbe röviddel a szavazás előtt a Szlovák Nemzeti Párt indítványára került be az a fejezet, amely a nem nemzetközi jellegű sportrendezvényekről december 1-jével kitiltja más államok jelképeit.

A 150 tagú törvényhozásban az új jogszabály 111 támogató szavazatot kapott. A Magyar Koalíció Pártja ellene szavazott.

A rendőrséggel egyeztetve előkészített törvénytervezet immár parlamenti szentesítést nyert rendelkezései szerint: ha fennáll a közrend megbontásának, vagy a testi épség veszélyeztetésének kockázata, a rendőrség betilthatja a sportrendezvényt.

Rafael Rafaj, a Ján Slota vezette nacionalista kormányerő, az SNS képviselőjének módosító indítványa arra irányult, hogy elejét vegyék az "idegen államok jelképeivel való visszaélésnek".

A nacionalista párt képviselőjének javaslata nyomán tilalom alá esik az idegen államok történelmi jelképeinek, így a történelmi Magyarország, vagy az Osztrák-Magyar Monarchia idején használatos jelképek felmutatása is, az ilyesmi rendbontást gerjesztő provokációnak minősül. Az előterjesztő indoklása szerint a minap Dunaszerdahelyen bebizonyosodott, hogy ez mennyire így van, de ezek után már ott sem lesz látható a magyar trikolór - olvasható a bumm.sk oldalán.

Olvasóink írták

41 hozzászólás
 • 41. egyhozzászóló 2008. november 07. 18:47
  „az iskolában is saját maguk alakítják történelmüket, egy természetismeret könyvben olyan leckét olvastam h Szlovákia a jégkorszakban.kérdem én hol voltak ők a jégkorszakban?”
 • 40. Igazság1960 2008. november 07. 18:03
  „1848-ban a kossuthi magyarország ellen felkelt szlovák légiónak piros-kék-fehér volt a zászlója.Ma ez a zászló látható a szlovák parlamentben,a mai fehér-kék-piros hivatalos zászló mellett.Most a cseh zászló szineit használják a szlovákok de furcsa hogy az 1848-as ludovit stúr féle zászló fordítottja a mai zászlójuk.Tehát még a "történelmi" zászlójukat sem tisztelik.Ha lehet történelminek mondani a hazaáruló,magyar gyűlölő ludovit stúr által "megalkotott" 1848-as szlovák zászlót.A mai szlovák címer is ludovit stúr,és bandájának alkotása 1848-ból.Stúr kitalálta hogy az akkor nemlétező szlovákia címere a kettőskereszt,úgymint cirill és metód a két szláv hittérítő keresztjét jelképezi egymás fölött.A hármas halom pedig kék,a halmon lévő koronát pedig kihagyta.Egyből látható hogy egy magyar gyűlölő senki által a magyar címerből lopott,s tervezett címer a mai stzlovák címer.Ennyit erről a priumitív népről...”
 • 39. szlovákgyilkos 2008. november 07. 06:36
  „el kell taposni a tetves szlovák kutyákat akár 1 svábbogarat!!!!!!!!!!!!!!azért várom már nagyon idehaza mikor lesz 1 magyar szlovák meccs´´´´´´!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 38. obi 2008. november 06. 23:27
  „Lolita! Hidd el, hogy a szomszédaink még nálunk is jobban gyűlölnek...minket! Szerintem azért, mert attól rettegnek, hogy a rablott szajrét egyszer majd (legalábbis annak egy részét) vissza kell szolgáltatniuk!”
 • 37. lolita 2008. november 06. 15:36
  „Nem ertem miert kell szomszedos orszagainkat anyira gyülölni,nem hinnem hogy mi Magyarok különbek vagyunk a többinel!”
 • 36. Phobos 2008. november 06. 14:50
  „Föl hazám, föl nemzetem, magyar nép!
  Lépj a síkra gyorsan és egyszerre,
  Mint a villám oly váratlanul és
  Oly erővel törj ellenségedre.”
 • 35. akárki69 2008. november 06. 14:47
  „Érdekes dolog. A szerdahelyi csapatban játszik kameruni, francia, cseh, magyar játékos. Az edzőjük német.
  A szurkolóknál bevett szokás, hogy ha elégedettek az idegenlégiós produkciójával, akkor szimpátiából kifeszítik az ország zászlaját ahonnét származik.(nem csak fociban)

  Most akkor a kameruni, a francia, a cseh, a német zászlót is leszedik, ha kikerül a kerítésre? Vagy csak a magyart?”
 • 34. pop 2008. november 06. 14:07
  „Gyerekek, olvassátok el még egyszer a cikket itt nem a nemzetközi mérkőzésekről van szó, hanem a hazai mérkőzésekről. Sajnos nekünk meg tudomásul kell vennünk azt hogy a Dunaszerdahely Szlovákiához tartozik, és a múltat nem lehet megváltoztatni még szeretnénk is. De ennek ellenére nagyon bosszantó ami ott történt.”
 • 33. nevesincs 2008. november 06. 11:30
  „Sziasztok,
  nekem sohasem volt a szlovákokkal semmi bajom. De sajnos saját tapasztalatból tanultam meg, adj a tótnak szállást, majd jól kitúr belőle. Mi akarjuk visszaszerezni Szlovákia volt ránkeső részét???? Hello! Akkor ők mi a fenéért vesznek itt földet. Nem engedném meg se nekik, sem másnak. Igaza van annak aki azt mondja a haza nem eladó! Béreljék, de ne vehessék meg. Éljenek itt, de csak azután ha a sok magyar munkanélkülinek, hajléktalannak lehetőséget adnak kimászni a helyzetükből. Szégyen hogy hagyjuk megtörténni a dolgokat. De hát kérem a politikai elit dönt. És biztos nekik sem könnyű...”
 • 32. Lakatos Attila 2008. november 06. 11:02
  „Kedves fórumozók!
  Ajánlom a figyelmükbe a cikkben is említett bumm.sk oldal megnyitását, és az ÚJ SZÓ: GYŰLÖLET A NÉGYZETEN című cikket, és a hozzászólásokat.”
 • 31. chilled monkey brain 2008. november 06. 10:53
  „Why your massmedias still deal with that asshole Slota? It´s quite comical, that magyar newspapers are full of someone on who 91% of slovak citizen laugh almost weekly..a national clawn..
  No one here take this idiot seriously, except of that 9% of breaders..”
 • 30. ESZT 2008. november 06. 10:49
  „Hát itt az eredménye a magyar külpolitikának! Egyik párt sem mentes.
  Most is csak látszat tiltakozás van.
  Mocskos szarházi parlamenti képviselők, most sunyítanak.
  Minimum már a verés után az ott levő diplomáciai testület visszahívását kellett volna elrendelni (még ha ideiglenesen is).”
 • 29. lacibá 2008. november 06. 09:48
  „Ezek után az összes nemzetközi sportszövetségnek ( Fifa Uefa stb.) szigoru szankciokat kellene hozni: Pld aszlovákokat eltiltani minden, MINDEN nemzetközi versenyen való részvételtől, amig ezt törvényt nem vonja vissza! Kiváncsi lennék mi történne, ha egy angol csapat szurkolói Pld a M.U. angol zászlók alatt biztatnák csapatukat egy szlovákiai meccsen?”
 • 28. Szkíta 2008. november 06. 06:04
  „Ha itthon egyetlen szót szólunk bármely kisebbséggel kapcsolatban (akár jogosan akár nem) egyből szélsőjobbos, rasszista nyilasok vagyunk. Bezzeg a környező országokban ütik verik a magyarokat, meghamisítják a történelmet. Örüljenek, hogy a szaros kis országaik mellé ingyen kaptak még némi földet, de arról már nem mi tehetünk hogy az ottlakóknak nem volt hová meniük. Ha elcsatolták őket hazájuktól legalább a hagyományaikat had őrizzék. Mocskos rasszisata az egész banda.”
 • 27. Lakatos Attila 2008. november 06. 04:09
  „Sima ügy. Javaslom a DAC vezetőinek -és minden nem kicsiny hazánkon beli magyar érzelmű sportklubnak-, változtassák meg hagyományos klubszíneiket piros-fehér-zöldre. Persze Slotáék provokációnak tartanák, és arra is hoznának törvényt, hogy a színek ilyesfajta össze állítása tövény ellenes.”
 • 26. ennyi 2008. november 06. 01:14
  „rohadjanak meg”
 • 25. ddd 2008. november 06. 00:07
  „http://www.historia.hu/archivum/2001/0102dusan.htm

  tessék
  ez szlovákia teljes történelme.
  mi egy fél évszázadról többet tudnánk írni.nekik csak ennyi van”
 • 24. 1hun 2008. november 05. 23:07
  „Ha úgy vesszük ez szerintem rasszizmus, bűntetni kéne az összeset aki ezt kitalálta !!!”
 • 23. Nyilas 2008. november 05. 23:00
  „A felvidék Magyarország szerves részének tekintendő. Annak idején azon országrészt is megvette Árpád apánk egy lóért. "pénztártól való távozás után reklamáció nincs" ezt jobb ha elfogadják a tótok, slotával az élen.”
 • 22. Túrabakancs 2008. november 05. 22:35
  „A woodoo- bábumat úgy összeböködtem, hogy készíthetek egy újat!
  Mindenesetre nem bánkódom, mert ha csak 1%-a jön be a "jókíván-
  ságaimnak", akkor szlovákiának annyi!”
41 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mexikói légikatasztrófa - már 13 halott

Mexikó - A keddi mexikói repülőszerencsétlenségnek már legkevesebb 13 halálos áldozata van -… Tovább olvasom