Kisalföld logö

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Szlovák-magyar internetes madártani adatbázis

A határ menti területeken élő madarak védelmét szolgálja majd a tervezett közös szlovák-magyar online madártani adatbázis - közölte Ján Gúgh, az SOS/Birdlife Slovensko szlovák nonprofit szervezet munkatársa.
A védett madarak élőhelyének azonosításakor mindkét országban találtak olyan területeket, amelyeket ugyan kettéoszt a határ, de jellegüket tekintve egységet alkotnak. Az ezekről a területekről kapott adatok segítségével a szakemberek könnyebben dönthetnek a madarak védelmét és életfeltételeinek javítását célzó intézkedésekről - mutatott rá a szakember.

Gúgh szerint az internetes ornitológiai adatbázis nagy segítséget nyújthat a hivataloknak is a különböző beruházásokról és fejlesztési tervekről való döntésben.

"A program keretében különböző publikációk jelennek meg, amelyek megismertetik a lakosságot a védett madarak élőhelyének fontosságával nemzetközi viszonylatban is" - mondta.

A 2010 augusztusáig tartó programban az SOS/Birdlife Slovensko és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület mellett részt vesz a Szlovák Tudományos Akadémia is. A program megvalósítása hozzájárul a területek jobb megóvásához és egyedülálló interaktív online terméket hoz létre, amely a szomszédos országok közötti együttműködés mintaprojektjének számít az Európai Unióban - hangsúlyozta Ján Gúgh.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fegyveresek megrohamoztak egy börtönt a Fülöp-szigeteken

Több tucat fegyveres megrohamozott vasárnapra virradó éjszaka egy börtönt a Fülöp-szigetek déli… Tovább olvasom