Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Szikla zuhant egy 29 éves magyar férfira Ausztriában

Az osztrák Eisenerz közelében motorversenyt rendeztek, ott történt a tragédia. A férfi a súlyos sérüléseibe a helyszínen belehalt.

Szikla zuhant egy 29 éves magyar férfira az osztrák Eisenerz település közelében évente megrendezett Erzberg Rodeo motorversenyen, és súlyos sérüléseibe még a helyszínen belehalt – közölték hétfőn az osztrák hatóságok.

A stájerországi rendőrség adatai szerint a férfira egy 1,4 méter hosszú, fél méter széles kődarab zuhant, amely háromszáz méterrel magasabbról gördült le a hegyoldalon.

A férfi segítőként vett részt az elmúlt hétvégén megrendezett alpesi motorversenyen. Vasárnap Eisenerz közelében, a verseny egyik meredek, erdős szakaszán tartózkodott több más személlyel együtt, hogy kötélkordonnal biztosítsák a terepet a motorosoknak. Eközben indult meg - egyelőre tisztázatlan okokból - a szikladarab a hegyoldalon. Az éppen az egyik versenyzőnek segítő magyar férfi - társai vészkiáltása ellenére - nem vette észre a hát mögül érkező szikladarabot, amely végül leterítette és súlyosan megsebesítette. Még a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Az Erzberg Rodeo versenyt 1995 óta évente rendezik meg a stájerországi Eisenerz környékén magasodó Erzberg hegyen. Európában az egyik legnagyobb extrém motorversenynek számít.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghaladta az ötvenezret az idén Olaszországban partot ért migránsok száma

A hatóságok tájékoztatása szerint szombaton 3480, vasárnap pedig 2371 embert szállítottak partra. Tovább olvasom