Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Szélsőségesek zavarták meg a brnói meleg-parádét

Csehország - Brnóban a rohamrendőröknek kellett közbelépniük a szombati melegfelvonuláson, miután szélsőjobboldali tüntetők meg akarták zavarni a melegfelvonulást. Bulgáriában is voltak ellentüntetők.
A beszámolók szerint néhány tucat feketeruhás ember tojásokkal dobálta meg és tűzijátékokat lőtt a mintegy 500 fős csoportba.

A melegek és leszbikusok a város főterén gyülekeztek, hogy a központban vonuljanak végig. Végül 200 rohamrendőr tett rendet. A felvonulás szervezői úgy döntöttek, hogy az incidens ellenére megtartják a parádét, igaz, rövidebb útvonalon mennek majd.

Két éve Csehország volt az első kelet-közép-európai állam, ahol hivatalosan is elismerték az azonos nemű párok regisztrált élettársi viszonyát.
Két éve Csehország volt az első kelet-közép-európai állam, ahol hivatalosan is elismerték az azonos nemű párok regisztrált élettársi viszonyát.


Csehország második legnagyobb városában a hét közepe óta éleződött a helyzet. Két szélsőjobboldali csoport ugyanis a melegfelvonulással egyidőben akart tüntetést tartani, ugyanazon a helyszíneken, ahol a homoszexuálisok is végigvonulnak. Ezt azonban megtiltotta a brnói vezetés. A cseh társadalom egyébként toleráns a leszbikusokkal és melegekkel.

Bulgáriában is voltak ellentüntetők

A bolgár rendőrség szombaton letartóztatott hatvan embert, akik megpróbálták megtámadni a Bulgáriában először tartott melegfelvonulást Szófiában - közölte az ország belügyminisztériuma. A nagyjából száz fős menet útvonalát többször is meg kellett változtatni az utolsó 24 órában a nacionalista szervezetek fenyegetései miatt.

Szélsőjobboldali csoportok már több napja a melegfelvonulás megzavarására szólították fel az embereket, aminek hatására a rendőrség nagy erőkkel vonult ki az esetleges erőszakos események megakadályozására. A felvonulás ellen tüntető szélsőjobboldaliak tojásokat dobáltak a menetben lévő emberekre, és valaki még egy gyújtóbombát, valószínűleg molotov-koktélt is dobott feléjük. Senki sem sérült meg, de a rendőrség hatvan embert őrizetbe vett, köztük a Nacionalista Unió nevű csoport vezetőjét is. Boján Ratasze szervezetével együtt 2007-ben híresült el, amikor egy saját egyenruhával rendelkező nemzeti gárdát akart létrehozni az állampolgárok többségének védelmére a "roma bűnözési hullámmal" szemben. A szombati melegfelvonulás ellen felemelte szavát az "erkölcstelen és bűnös" menet betiltást követelő ortodox egyház, és a homoszexualitást betegségnek nevező bolgár Nagy Mufti is.

A város polgármestere pedig azért nem engedélyezte, hogy egy városszéli parkban tartsák a felvonulást, mert "ott sok gyerek játszik". Szergej Szanisev szocialista kormányfő pénteken úgy nyilatkozott, hogy elfogadja a melegeket, de nem igazán helyesli a felvonulást.

Olvasóink írták

 • 14. tricse 2008. június 30. 21:29
  „üdv!

  meg lehet nézni a képet amit a cikkhez mellékeltek----köze nincs ahhoz,hogy a melegek el akarják fogadtatni magukat a heterókkal---ezen a képen exhibicionista tollass...güek vannak,akiket jobbérzésű meleg ember nagy ívben elkerül!
  a homoszexuálisok nagy többsége rendesen dolgozik,adózik,jön megy közöttünk,teszi a dolgát,szereti a családját,sörözik a haverjaival és nem is tudják róla,hogy meleg mert nincs is hozzá senkinek semmi köze!

  a fiúk a klubból-ról meg csak annyit,hogy nem egy heteró pasi nézi tudtommal---elvégre ha nem nézi nem is tudja,mi van benne és ne mondja senki hogy csak véletlenül kapcsolt oda:)”
 • 13. Sz. A. 2008. június 30. 10:11
  „Nagy örömmel olvastam az 5. hozzászólást. Eze szerint vannak normális szocialisták is. Igaz, hogy csak Bulgáriában, de már ez is haladás.

  A buzeránsokról csak annyit, igaz, hogy magánügyük a szexuális érdeklődésük. De pont ez a lényeg. Magánügy. Akkor nem kell felvonulni, fesztivált csinálni. Ha mégis, akkor meg nem kell sírni, ha valaki azt tartja magánügyének, hogy utálja a buzerátorokat. Ilyen egyszerű!

  Hozzáteszem, nekem semmi bajom velük, csak egyrészt ne reklámozzák, másrészt ne tegyék kötelezővé!”
 • 12. hehe 2008. június 30. 09:37
  „anyonefromgyor!!
  Igen, ha ez alapján ítélsz meg akkor rettenettesen szegényes lelki világom van, DE

  1. Én nem dugom a homokba a fejemet mint te
  2. nem azt mondom, hogy zavar, ha valaki meleg, de ne kérkedjen vele, mert az a különbség a hetero elfogadás meg a homo elfogadás között, hogy a hetero-k nem rendeznek fesztivált annak örömére, hetero-k....
  3. sajnos a gyerekek (10-17évesekre gondolok) lesik a szar műsorokat és abból vesznek példát.... (lásd egyre brutálisabb gyermekerőszak) .... tehát káros az egészségre és a társadalomra egy olyan műsor mint ez a fiúk a klubból is...
  4. valószínűleg nincs gyereked mert nem érted a kérdés lényegét.....
  Itt senkit nem érdekel hogy valaki homokos vagy nem.... a saját dolga .... otthon (OTTHON) azt csinál az ágyban amit akar....
  de ne legyen már elfogadott sőőőt támogatott dolog a homoszexualitás.....
  ha te nem így látod akkor neked lenne szükséged szakemberre..... mondjuk egy sírásóra.....”
 • 11. @@ 2008. június 30. 08:24
  „A 7.-8.hozzászóláshoz: Igenis zavarnak és igenis alkalmasak ezek a felvonulások a fiatal, kamaszodó, magukat "hova tenni nem tudó" fiatalok körében. A gusztustalan, hivalkodó, hányingert keltő felvonulásokra sincs szükség. De ahogy mondaj, minden kit olyannak kell elfogadni, amilyen. Akkor kezdeményezzünk felvonulást azok számára is, akik nem homokosook, nem halmozottan hátrányos helyzetűek, stb. hogy ők se merüljenek feladésbe.Ha homokos, hát legyen, de legyen csendesen, vagy tüntssen az elfogadásáért normálisan! Féltem a gyerekeinket, ennyi.”
 • 10. egyszeru polgar 2008. június 29. 20:28
  „En csak azt nem ertem , mi a fenenek kell ez a bohockodas. Mindenki olyan maganeletet el, amilyent jonak lat. De a maganelet legintimebbjet miert kell reklamozni? Senki nem tiltja, mar nincs jelentosege ennek a majomkodasnak. Valamikor talan indolkolt volt a tunteto jellegu masirozas, de ma.....Mondvacsinalt problema, unatkozo, raero emberek gyulekezete.
  Legyen parade mint Braziliaban, erdekes a szines kavalkat. A szexualis hovatartozas zaszlajat meg nem kell lebegtetni, barki beallhatna a sorba: meleg, lancsos es hideg egyarant.”
 • 9. 4you 2008. június 29. 16:03
  „Felőlem bárki bármit mondhat a természetellenes az szélsőséges. Az újságíró meg egy hülye barom a DM-al együtt, mert a normálist állítja be szélsőségesként.”
 • 8. anyonefromgyor 2008. június 29. 13:55
  „Kedves HEHE!
  Elég szegényes lelkü ember lehetsz,ha az amerikai fimek után itélsz meg embert,hozzáállást,magatartásformákat,stb...
  A fiuk a klubbol egy valoban elég béna sorozat.Semmi mondanivalója nincs,a meleg világot a xarabbik oldalárpl mutatja be.a ez az egész szimolán pénzszerzésre jo,nem mésra.Egyszeruen business.Szerinted mennyire szarnak rá,h jo legyen a sorozat?A lényeg,h a sok okor manipultativ hulye leuljon és nézze.Igen ez tény,vannak akik kefélnek ossze meg vissza,de öszintén,te nem kefélnél egyszerre husz csajjal?HA azt mondod,h nem ,akkor vagy béna vagy,vagy hazudsz!
  Ja,vissza a sorozathoz.Elég gáz,h egy szinvonaltalan amerikai sorozat után itélsz meg egy olyan réteget,amely világszeretne egész nagy számmal jelen van.Gondolom a SEX ÉS NEW YORK c. amerikai kasszasikert megtekintése után nem tekintel az osszes veled szembe jovo sexy csajra,mint egy singlire,aki a Dolce&Gabbana és a Gucci alá nem is adja.
  Igy akkor nem kell általánositani.Ahogy a heterok sem egyformák,ugy a melegek sem.VAnnak erkolcsos heterok és melegek,és vannak kevésbé sok erkolccsel rendelkezo hetero és meleg!UGyhoyg csak vissaz az általánositással.”
 • 7. anyonefromgyor 2008. június 29. 13:40
  „Kedves Molnár György.Ismételten egy hozzá nem értésrol kaptunk tanubizonyságot!Ha képben lenne a témával kapcsolatban,bizonyosan nem irt vna ilyet.A melegek nem kivanjak a ´normális´ fiatalokat a maguk oldalára állitani.Nincs olyan meleg,aki eroszakkal magára forditaná bármelyik fiatalt is.Ez nem eroszak.Tekintve,hogy ez itthon nem egy elfogadott dolog,még diszkrétebben folynak az ismerettségkötések mint máshol.Ebbol kifolyolag,az ismerkedések vagy meleg bárban,vayg interneten vagy olyan forumon folynak ahol a a célzott kozonség nem más,mint a meleg réteg.Aki viszont ilyen helyeken megfordul azt igenis nem kell eroszakolni a homosexualitásra.A meleg felvonulásnaka lényege nem a buzditás a homosexualitásra,hanem az,hogy igenis ők is emberek.Ahogy megilleti a jog a hajléktalant,a mozgássérultet,ahogy mindenki mást,aki kulonbozik az átlagtol,ugy azt is aki a saját neméhez vonzodik.Sarkalatos diszkriminácio ez az egész ellenségeskedés a melegekkel szemben.Ennyi erovel egy irodai munkás más egy tanárhoz képest.Vagy nem?Nem megeggyezo a szakmájuk.Akkor nem másak egymáshoz képest?Ez csak egy pl a mill kozul.Az meg h ki kivel kefél az ágyban,ahhoz meg senkinek semmi koze.
  Sajnos az a szomoru,h olyan emberek adnak hangot a nemtetszésuknek,akik nagy valoszinuseggel nem ismernek melegeket.Miért van az,hogy manapság egyre tibb ember barátkozik veluk(belértve a heter noket és férfiakat)?Mert tudják,hogy a melegek ugyan oylan emberek,mint a tobbi.A meleg sem foglalkozik a hetero sexuális életével,akkor a hetero miért tezsi meg?
  Engem ha vmi zavar,akkor nem veszek rola tudomást,és gyorsan és egyszeruen lerendezem magamban a gondot.Igy nem igényel sok energiát,és stresszmentessé válik a dolog.Bátram ajánlom a sok homophoban ezt a megoldást!
  Ja,csak informácio jelleggel mondom,hogy a homophóbia egy betegség,melyen szakemberek tudnak segiteni
  Udv a sok homophobnak”
 • 6. hehe 2008. június 29. 13:29
  „amúgy a múltkor megnéztem a cool-on a fiuk a klubból című buzidicsőítő filmsorozatból egy részt......
  Az, hogy a faszik orrvérzésig dugnak egymással a filmen talán már lassan megszokott (sajnos) viszont

  az hogy egy fél filmen keresztül taglalja az egyik buzernyák, hogy ő is pozítív akar lenni..... (egy darabig nem értettem, miért ne lehetne pozitív, csak kezdjen el úgy gondolkodni....)
  DE

  Arról szólt a dolog, hogy micsoda jófej dolog HIV POZITÍV-nak lenni......
  Nna, itt öltem volna meg a filmet készítőtől a színészeken keresztül a magyarországi forgalmazót!!!!!!!!!
  FELHÁBORÍTÓ!!!!!!!!!

  az ortt meg csak tapsol.... mert ott is sokan ülnek közülük és ez a kedvenc sorozatuk......”
 • 5. hehe 2008. június 29. 13:25
  „Akkor a bolgár belügyminisztérium HAZUDIK!!

  ugyanis:
  ne meg akarták akadályozni, hanem elpicsázták a buzikat.... és a szélsőjobboldaltól a szocialistákig (igen ők is) tiltakoztak a melegfelvonulás ellen.....

  Hazug kormányok mindenütt.....”
 • 4. Molnár György 2008. június 29. 05:21
  „Elképesztően károsak ezek a "parádék" a normális lelkületű fiatalokra. És a melegek, homók pont ezt a réteget próbálják a maguk oldalára állítani.A saját közösségükben maradjanak meg az abberációjukkal, és ne reklámozzák, és ehhez a mindenkori hatalom ne adjon lehetőséget. Abszurd a házasságuk is, mert a becsületes fiatal normális házaspárokon fognak élősködni, mert ők kevesbb kölcsönhöz jutnak miattuk.
  Húzzák meg magukat, és ne próbáljanak megrontani senkit, örüljenek, hogy nem bűncselekményként kezelik a szokásukat, a nemi eltévejedésüket.EL A KEZEKKEL A FIATALOKTÓL!!!!!!”
 • 3. szabee 2008. június 29. 00:21
  „lassan több joguk lesz mint nekünk!”
 • 2. 4you 2008. június 28. 19:03
  „Kik a szélsőségesek? Eddig úgy tudtam, hogy a melegség az természetellenes, tehát szélsőséges.”
 • 1. revu 2008. június 28. 18:43
  „Felháborító, amit ezekt a buzeroidok művelnek! Ha már betegek meg degeneráltak, legalább ne táncikálnának az utcán. Magyarországon is ezt akarjuk meghonosítani? Undorító!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fico: a nacionalista Fidesz a térség fő problémája

Szlovákia - A szélsőségesen nacionalista Fidesz a közép-európai térség problémája - véli a szlovák… Tovább olvasom