Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 17°C | 23°C Még több cikk.

Szélsőséges hangok erősödnek a szerbiai választási kampányba

Borisz Tadics-ellenes plakátok jelentek meg péntek reggel Szerbia - Belgrád utcáin. A plakáton - amelyen a szerb államfő mellett Bozsidar Djelics demokrata párti kormányfőhelyettes látható, amint aláírja a stabilizációs és társulási megállapodást Luxembourgban - a következő szöveg olvasható: Az állam ellenségei.
A kampány eldurvulásáról, az Európa-ellenes tábor mint agresszívebb fellépéséről tanúskodik Tadics képének nyilvános elégetése Koszovszka Mitrovicában, de az államfő lehurrogása is egy szakszervezeti nagygyűlésen, ahova egyébiránt Tadicsot maguk a fújoló szervezők hívták meg.

Az államfőt hazaárulózó plakátokat a Szerb Szurkolók Családja nevű nacionalista szervezet írta alá. A szélsőséges hangok felerősödésére utal, hogy a plakát mellett látható Punisa Racsicsnak, a Szerb-Horvát-Szlovén Királyság parlamentje szerb képviselőjének a képe is, aki annak idején azzal tette nevét hírhedtté, hogy meggyilkolt három horvát képviselőt. Ugyanez a szervezet vett részt annak idején abban a botrányos akcióban, amikor is a Zoran Djindjics sugárút utcanévtáblát Ratko Mladics sugárútra cserélték ki. Az elnök elleni akciókat kiterjesztették Koszovóra is, ahol az ünnepek alatt felgyújtották az amerikai zászlót, Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter és Borisz Tadics szerb elnök arcképét.

A rendezvény mintegy félszáz részvevője "Nem akarunk Európába menni" feliratos fehér pólókban jelentek meg. A mitrovicaiak nem mind érettek egyet a primitív kampányolással és sokan ennek a véleményüknek nyilvánosan hangot is adtak. "Egyetlen szerb elnök arcképét sem szabad felgyújtani", hangoztatták.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar turistákat fosztottak ki a Magas-Tátrában

Magyar turisták által lakott üdülőházakat fosztott ki egy vagy több ismeretlen az ünnepek előestéjén… Tovább olvasom