Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Székelyek menete: nagy erőkkel készülnek a román hatóságok

Nagy erőkkel készül a román csendőrség és rendőrség a közrend biztosítására a Székelyek nagy menetelésén.
Petronela Corodeanu, a Kovászna megyei csendőrség szóvivője az MTI-nek elmondta, a demonstráció helyszínének a nagy kiterjedése, és az országúti forgalom miatt lesz szokatlan a csendőrségre háruló feladat. A szóvivő szerint a rendfenntartók a részvevők biztonságát tartják szem előtt, valamint azt is, hogy biztosítsák a forgalom folyamatosságát.

A feladat ellátásában a Kovászna megyei csendőrkapitányságnak a megyei rendőrkapitányság és a katasztrófavédelem, valamint a Brassó megyei csendőrség mobil különítménye nyújt segítséget. A rendfenntartó erők létszámát a szóvivő nem akarta közölni, de elmondta, az mindenképpen elégséges lesz, ha pedig a felvonulók száma megköveteli, további egységeket tudnak mozgósítani.

A csendőrség a rendőrség és a katasztrófavédelem korábban közös közleményben tudatta: a felvonulást vasárnap a helyi idő szerinti 11 és 15 óra közötti időszakra (közép-európai 10-14 óra) engedélyezték. Kérték az autósokat, ebben az időszakban lehetőleg kerüljék el a Brassót Bákóval összekötő 11-es országút Kovászna megyei szakaszát. Alternatív útvonalakat is javasoltak számukra. A hatóságok azt is közölték, hogy tilos lovakkal, lovas szekerekkel részt venni a felvonuláson.

A Székelyek nagy menetelését szervező Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke, Izsák Balázs csütörtökön azt mondta, kétszázezer részvevőre számít, de hozzátette, nem tulajdonít nagy jelentőséget a számoknak, ezeknél fontosabbnak tartja, hogy a résztvevők a közösségi összefogás élményében részesüljenek.

Olvasóink írták

 • 3. WeiseÖdenburg 2013. október 28. 14:36
  „Az EU hallgatólagos egyetértésével,Bolgárok,Ukránok,Oroszok kifejezett örömére történik a menet.Ezt úgy hívják
  "politikai játszma".A Román nagyhatalmi törekvések ellenében van a támogatás.Kettő hete ismét tüntettek Bukarestben a Moldáviával való egyesülésért.Minek beláthatatlan következménye lenne.A környező országok jelentős sérelmével járna!
  Nem a magyar hülyeség exportjáról van szó,teljesen más a lényeg,csak meg kell érteni és értelmezni.Viszont ahhoz sokat kell olvasni ,nem csak a " Kleinlandot" és a hozzászólói rovatot,ahol kétmondatos beírással próbálunk nagyokosnak látszani.
  Brezsnyev is komoly képet vágott mindig,bölcs ember mondta a propaganda! Aztán kiderült egy infantilis nem "öszödi",
  valóságos "böszme" volt .”
 • 2. dödike 2013. október 27. 07:15
  „Lesz ennek még böjtje.Sikerült exportálnunk a Magyar hülyeséget.”
 • 1. captain_blood 2013. október 26. 18:29
  „Indul a román(székely) bééééééékemenet!
  Izgatottan várom a létszámjelentést! :)))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismeretlen fegyveresek összecsapásban megöltek iráni határőröket

A félhivatalos Fars hírügynökség később beszámolt arról, hogy a hatóságok megtorlásul felakasztották egy meg nem nevezett "lázadószervezet" 16 tagját. Tovább olvasom