Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Szankciókat követelnek Magyarország ellen európai multik

Szankciókat követel a magyar kormány ellen tizenhárom jelentős európai nagyvállalat elsőszámú vezetője a különadók, és a külföldi vállalatokra vonatkozó egyéb intézkedések miatt
Ezt a hétvégén a Die Welt című német lap online kiadása közölte egy december 15-én íródott közös levélre hivatkozva. Az érintett vállalatok közlése szerint az Európai Bizottság eddig nem reagált kezdeményezésükre.

A lap birtokába került ötoldalas dokumentum szerint a prominens vállalatvezetők egyebek mellett arra szólítják fel az Európai Bizottságot, hogy "győzze meg a magyar kormányt a befektetőket érintő törvényes keretek stabilitásának jelentőségéről és bírja rá Budapestet a jogtalan terhek visszavonására".

Az érintett vállalatok egyszersmind panasszal éltek az illetékes EU-igazgatóságoknál azzal a céllal, hogy az Európai Bizottság "indítson eljárást Magyarországgal szemben" az Európai Unió szabályainak a megsértése miatt. A Welt online értesülése szerint a tiltakozás résztvevője Németország részéről az Allianz, az E.ON, az RWE, a Telekom, az EnBW, a Rewe elsőszámú vezetője. A hat német óriáscég tiltakozó akciójához csatlakoztak az osztrák Spar, az OMV és a Baumax, a cseh CEZ, a francia Axa, valamint a holland ING és Aegon vezetői is. A vállalatvezetők szerint a magyar kormány intézkedései egyoldalúan diszkriminálják őket a magyar vállalatokkal szemben, ami ellentétes az Európai Unió jogszabályaival.

Olvasóink írták

 • 18. Cloeon_dipterum 2011. január 04. 15:36
  „Stickers!
  Ha tanultál volna egyetemi szinten mezőgazdasági és élelmezési ismereteket, akkor tudnád, hogy a térségben Magyarországon a legkeményebbek az élelmiszeripari előírások. Az olcsó külföldi fehérített víz, amit a multik árulnak az nagyrészt csak sovány tejpor SZÁRMAZÉK és adalékanyag, ugyanígy a "húsokkal". A német, osztrák és szlovák előírások szerint a tőgygyulladásban szenvedő tehén teje is eladható... Te azt iszod...
  Ellenben én magyar termelőktől vásárolok és minőségi, megbízható élelmiszereket veszek, főként.
  A multikban magyar és kiváló magyar terméket ne keress, ők azt nem forgalmazzák...
  Arról is tájékoztatlak, hogy a legtöbb káros adalékanyagot külföldön keverik a te multis kajádba.

  Nem kell bevenni a külföldi cumit! Nagy vagy már!”
 • 17. Stickers 2011. január 04. 08:37
  „Tudod mikor volt utoljára minőségi tej (a Cserpest leszámítva) hazánkban? Valamikor 1994 körül, azóta a Cserpes tejen kívül egyetlen normális tejet sem ittam multitól kisbolttól függetlenül. A Picktől annyira nem szállnék el, mert nem olyan már mint évekkel ezelőtt. A makói hagyma sem a régi már, ha az ember ért a mezőgazdasághoz otthon sokkal jobbat termel meg. A kalocsai paprika ... hááát, ha leszámítjuk annak idején az ólmot benne, akkor talán még, ahogy elmegy, de egy alföldi ismerősömtől sokkal finomabb hazait kapok, ami a kalocsait messze veri. A tokaji bor az még egyedül, amire el lehet mondani, hogy tartja magát. De az összes többi nagyon is cáfolható.”
 • 16. Cloeon_dipterum 2011. január 03. 17:05
  „Dehogynem, a Bábolna, a Pick, Orsi, Makói, Tokaji, Kalocsai, Alföldi...stb.
  A tejek közül csak a hazai minőségi, az összes többi baktériumos víz.”
 • 15. Stickers 2011. január 03. 16:45
  „Max a Cserpes termékei meg a Vecsési savanyúság, aztán kifújt, azon kívül a többi cseppet sem jobb kategória bármely SPAR, CBA, vagy hasonló nagyobb hálózatok kínálatainál. Feltéve, ha hazai termék alatt azt érted, amit a sarki közértben osztogatnak.”
 • 14. Cloeon_dipterum 2011. január 03. 16:09
  „Stickers!
  Szinte minden magyar termék jó minőségű. A tejektől kezdve a zöldségeken át a húsokig.”
 • 13. Stickers 2011. január 03. 14:31
  „Egy kereszt kérdés: a szabolcsi gazda, ha szart termel ki veszi meg?”
 • 12. Stickers 2011. január 03. 14:31
  „Nem betanult szöveg, hanem gondolkodni kéne és nem elmebajos szinten díszmagyarságot megjátszani okoskodva mások előtt. Tudod a semmire könnyen verheti a magyar a mellét. Változtatni kell az arányokon? Ám legyen! De akkor a magyar vállalkozót keservesen büntesse meg a sors, ha több haszonból többet tesz a dolgozók kárára zsebbe. Mert ugyebár milyen a magyar vállalkozó? Leszarja a beosztottjait, zsebbe fizet, és szeret tartozni, majd csődöt hirdetve új vállalkozást indítani. Amíg nincs a magyar rendesen hátsón billentve, hogy mit jelent vállalkozni és vállalkozónak lenni, amíg nincs megtanítva arra, hogy mit jelent termelni és hogyan csinálja, addig fölösleges lyukas zsebet pénzzel tömni, mert az nem a cégbe, hanem a cégvezető zsebébe vándorol. Gondolkodni kellene először, mert a nemzetiség, az, hogy valaki ennyire hungarista azt mutatja meg egyúttal, hogy mekkora ökör is. A hazafisággal együtt észt még nem osztottak.”
 • 11. kolombela 2011. január 03. 14:02
  „3. hozzászólás Stickers 2011.01.03. 10:36
  Látom szépen betanultad a szöveget, az ötöst megkaptad leülhetsz.
  Csak sajnálni tudlak, hogy megeszed ezt a maszlagot.”
 • 10. kolombela 2011. január 03. 14:00
  „"A vállalatvezetők szerint a magyar kormány intézkedései egyoldalúan diszkriminálják őket a magyar vállalatokkal szemben,..."
  Ezeknek a multi vezetőknek rendkívül vastag a bőr a pofájukon. Méghogy diszkrimináció!.
  Az eltelt 20 év alatt eddig ők voltak pozitív diszkriminációban, akkor vajon miért nem háborogtak?
  Itt az ideje, hogy ők is fizessenek komoly adót ne csak a hazai Kkv-ék.
  Ha nem tetszik akkor a "nagy klasszikust" idézve: "EL LEHET MENNI"!”
 • 9. reszegenisjozan 2011. január 03. 13:39
  „"8. hozzászólás Stickers 2011.01.03. 12:51

  Voltak valaha évekkel ezelőtt. Cloeon, mutass egy jó hazai minőséget.

  3. hozzászólás Stickers 2011.01.03. 10:36
  Lehet sarcolni a multikat, de amíg a magyar nem tud dolgozni, termelni, stb, amíg a magyar gazda csak hallomásból ismeri a földet, mert az igazi régi öregek, akik értették is, amit csináltak kihaltak, addig nem hiszem, hogy annyira kéne a magyar cégeket nyomni."

  Remélem érzed az ellentmondást!!!
  Ezért kell támogatni a magyar cégeket IS!!! A hangsúly az "IS"-en van. Mert szó NINCS arról, hogy a multikat, külföldi cégeket ne támogatnák, pusztán az arányok változásáról van szó- Nézd meg a bazi nagy Nyugaton mennyire támogatják a hazai cégeket és mennyire a külföldit. Csak az ilyen magyarországi gyarmatokon sikerült az emberek fejébe a külföldi érdekeltségű sajtó által elhitetni, hogy a hazai cég csak pocsék lehet, a külföldi meg az isten.”
 • 8. Stickers 2011. január 03. 12:51
  „Voltak valaha évekkel ezelőtt. Cloeon, mutass egy jó hazai minőséget.”
 • 7. Nagy3845 2011. január 03. 12:17
  „Jól kiárusították az országot a módszerváltáskor. Az "Unió" meg szépen bebetonozta a gyarmati rendszert. Hiába, más az elmélet és más a gyakorlat. Így meg, hogy "valakik" elhintették, micsoda bűzösborz ország vagyunk, mentőövről szó sem lehet. Illetve van az a pénz...”
 • 6. Cloeon_dipterum 2011. január 03. 10:58
  „Stickers:
  A magyar élelmiszeripari termékek kiválóak. Éppen ezért jelentenek konkorenciát a külföldi vállalatoknak, akik igyekeznek felvásárolni, majd megszüntetni a magyar ipart, illetve az olcsóbb, rossz minőségű termékeikkel elárasztani a magyar piacot.

  Azért kíváncsi vagyok, hogy más országok belügyeibe a mi vállalataink mennyire szólhatnának bele csak azért, mert nekik nem tetszik egy döntés.

  Multik haza!”
 • 5. öröksoproni 2011. január 03. 10:47
  „3-hoz: teljesen igaz, eladták az összes termelő egységet, aztán bezárták, (a cukorgyáraink hol vannak?) mezőgazdaságot ellehetetlenítettték, röhej, hogy Európa éléskamrája voltunk, most meg import kajákkal akarnak tömni. De igaz ez szinte minden területre. Amíg adókedvezményeket kapnak, szinte ingyen a területeket az összeszerelő üzemekhez, addig maradnak, utána mennek tovább. Szeretnék már találkozni valakivel, aki nem azért kapott valami támogatást az államtól magyar létére, mert ismert valakit, vagy mert visszatolta a pénzt.”
 • 4. öröksoproni 2011. január 03. 10:39
  „Meg kell nézni, hogy a saját országukban mennyiért szolgáltatnak az ottani fizetésekhez képest (csak a telefont nézzük meg), meg itt mennyiért. Aztán azt is, hogy milyen irodaházakat építenek itt, ha itt marad véletlenül a pénzük. Azt meg csakIsten tudja, mennyit vittek ki innen.”
 • 3. Stickers 2011. január 03. 10:36
  „Új médiatörvény ide, új médiatörvény oda, a magyar mentalitás akkor is hülye. Lehet sarcolni a multikat, de amíg a magyar nem tud dolgozni, termelni, stb, amíg a magyar gazda csak hallomásból ismeri a földet, mert az igazi régi öregek, akik értették is, amit csináltak kihaltak, addig nem hiszem, hogy annyira kéne a magyar cégeket nyomni. Hacsak nem az a cél, hogy minél többet tegyenek zsebre érdemi meló nélkül”
 • 2. szabozoli22 2011. január 03. 09:24
  „Jajj majd biztos megsajnálom a multikat, mostmár 1000 milliárd helyett csak 999 milliárdod fognak kasználni egy évbe. Hú de tudom sajnálni őket. Rohadék az összes.”
 • 1. Valaki 2011. január 03. 08:30
  „Amikor extraprofitot kaszáltak, akkor miért nem sírtak ezek a kizsákmányolók?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Slota: Radičová kifejezetten szerelmes volt Orbán Viktorba

Slota úgy fogalmazott, hogy Orbán Viktor látogatásakor Radičová kifejezetten szerelmes volt a magyar… Tovább olvasom