Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Szabadlábon Zentai Károly

Ausztrália - Zentai Károly háborús bűnökkel vádolt egykori magyar katonatiszt elhagyhatta a perthi Hakea börtönt, miután óvadék ellenében szabadlábra bocsátották.
Előtte egy perthi bíróság úgy döntött, kiadható Magyarországnak a 86 éves emigráns Zentai, akit azzal vádolnak, hogy a II. világháború alatt, 1944. november 8-án harmadmagával halálra kínozta a 18 éves Balázs Pétert, amiért a fiatalember nem viselte a zsidók számára akkor kötelező sárga csillagot.

A bíró szerint Zentai ügye és annak körülményei megfelelnek az ausztráli kiadatási törvény által támasztott követelményeknek és az Ausztrália és Magyarország között kötött kiadatási egyezménynek.

A kiadatásáról Bob Debus ausztrál belügyminiszter mondja ki a végső szót, de Zentai családja korábban közölte, hogy ismét az ausztrál felsőbírósághoz akar fellebbezni, amennyiben a perthi törvényszék döntést hoz a kiadatásról.

A Beszélő elemzése >>

Olvasóink írták

 • 16. Putyilov 2008. augusztus 21. 22:43
  „Tisztelt N.M.E.!

  A világ legnagyobb agresszora ne akarjon igazságot szolgáltatni,először tegye meg a saját háza táján.
  Nem kell ebben az országban is keverni.
  Józsué könyve 6. fejezet:
  "...Amikor hetedszer fújták meg a papok a kürtöket, ezt mondta Józsué a népnek: Kiáltozzatok, mert nektek adja az ÚR a várost. Átok terhe alatt ki kell irtani a várost, az ÚRé az mindenestül! Csak a parázna Ráháb maradjon életben mindazokkal együtt, akik a házában vannak, mert elrejtette a követeket, akiket kiküldtünk. Hozzá ne nyúljatok a kiirtandókhoz, különben rátok száll az átok; el ne vegyetek semmit a kiirtandókból, mert felidézitek az átkot Izráel táborára, és szerencsétlenségbe döntitek! Az összes ezüstöt és aranyat meg a réz- és vastárgyakat az ÚRnak szenteljétek, azok az ÚR kincstárába kerüljenek. Ekkor kiáltozni kezdett a nép, és megfújták a kürtöket. És amikor meghallotta a nép a kürt szavát, hatalmas harci kiáltásban tört ki, és a kőfal leomlott. A nép pedig bevonult a városba, mindenki egyenest előre, és elfoglalták a várost. Kardélre hánytak, kiirtottak mindent, ami a városban volt: férfit és nőt, ifjat és öreget, ökröt, juhot és szamarat. A két férfinak pedig, akik kémkedtek azon a földön, ezt mondta Józsué: Menjetek be annak a parázna nőnek a házába, és hozzátok ki onnan őt és mindenét, ahogyan megesküdtetek neki! Bementek tehát a kémkedő ifjak, és kihozták Ráhábot, apját, anyját, testvéreit és mindenét; kihozták egész nemzetségét, és elhelyezték őket Izráel táborán kívül. A várost pedig mindenestül fölperzselték. Csak az ezüstöt és az aranyat, meg a réz- és vastárgyakat tették az ÚR házának a kincstárába. De a parázna Ráhábot, apja háza népét és mindenét életben hagyta Józsué. Letelepedett Izráelben, és ott van mind a mai napig, mert elrejtette a követeket, akiket Jerikóba küldött kémkedni Józsué. Abban az időben mondta ezt az esküt Józsué: Átkozott legyen az ÚR előtt az az ember, aki hozzáfog, hogy fölépítse ezt a várost, Jerikót! Elsőszülöttjére rakja le az alapját, és legkisebb fiára állítsa föl kapuit! Az ÚR Józsuéval volt, és elterjedt a híre az egész országban..."

  A nagy humánusok,ugye? Hány néppel is tették ezt? Hány holocaustot hajtottak végre ők maguk??
  Az átok visszaszállt, viseljék.

  Kb tíz évvel ezelôtti magyarországi újsághírek szerint a budapesti főrabbi az alábbi kijelentést tette, ,,Ha felsorolnánk azoknak a zsidóknak az értékeit a magyar kultúrában, amit ha kivonnánk Magyarországról - akkor nem maradna más, csak a bő gatya, és a fütyülős barack."
  Na,neki irány haza kecskét legeltetni.
  Ott ápolja a kultúráját. Én nem akadályozom benne.”
 • 15. Hargita Janos 2008. augusztus 21. 18:58
  „N.M.E. A Jordan folyo partjan ugye nincs magyar-nyelv-iskola?”
 • 14. Blanka Denes 2008. augusztus 21. 18:41
  „Dr HC, a bp-i terror hazban a Rakosi, Gero, Apro Antal (Gyurcsany aposa) "banda" ezer es ezer ARTATLAN MAGYART gyilkolt meg. Es ez NEMCSAK VAD hanem TENY !! Mielott mutogatnak jo lenne ha vissza pillantananak tortenelmunk e borzalmakkal telt kommunista-zionista idejebe.”
 • 13. Meteletlen Gabor 2008. augusztus 21. 18:31
  „A Kossuth Radioban ugy emlitettek, hogy "haborus-bunos", peddig CSAK az a VAD. Termeszetesen mindenki tudja, hogy a "tudod kik"-nel nincs olyan, hogy VAD. Ha "vad" akkor az nekik mar BUNOS es mint hajdanan ujra jon a "kotelet neki" gyozelmi-kialtas, ha bunos ha nem !!!”
 • 12. Valaki 2008. augusztus 21. 17:31
  „3. Ihász Károly

  A "körmös bauer" állítólag tavaly meghótt.”
 • 11. nem mondom meg 2008. augusztus 21. 17:08
  „Tiszelt N.M.E!

  Előbb tanuljon meg helyesen írni és fogalmazni.”
 • 10. Dr.Dr. HC. Dr. MZ/X 2008. augusztus 21. 16:15
  „Középiskolában a töritanárok miért nem domborítják ki (égetik be a diákok elméjébe) a diákság számára, hogy micsoda bűnöket követett el ITTHON magyar magyar ellen. Pedig ez, történelmi léptékkel mérve, nem is volt lyan régen...
  A bp-i Terror Házát kötelezően minden magyar középiskolásnak látnia kellene!!!”
 • 9. Gazdálkodó 2008. augusztus 21. 16:10
  „Józan paraszti ésszel tekintve a dolgot:
  az egész (Z. ügy) porhintés és elterelő hadűvelet = gumicsont!!!”
 • 8. Féregtelenítő 2008. augusztus 21. 16:01
  „Kedves Köemös Bauer!
  Egy apró kiegészítés:
  Adósság az itthon Mgyarországon élt/ és élő magyarokkal szemben!!!”
 • 7. Körmös Bauer 2008. augusztus 21. 15:57
  „Tisztelt Fórumozók!
  6. Hol az igazság? rendkívül fontos kérdést fogalmazott meg...köztük hány bűnöst lehetne találni???
  Figyelmükbe szeretném ajánlani a Magyar Nemzet 2008. augusztus 16., szombati számának "Leköpve" c. cikkét /Bauer Miklós élete és halála/ = Körmös Bauer becenevű, Péter Gábor egyik legjobb "munkatársa"/.
  Ha a cikkben leírtak csak 10%-a igaz (ezen egy "becsületes, de nem hibátlan ember" tekintetében!!) akkor komoly történelmi adossága van a magyar igazságszolgáltatásnak és a Parlamentben ücsörgő honatyáknak és anyáknak, ugyanis a bűnösök nem Ausztráliában, hanem köztünk élnek!!!!”
 • 6. hol az igazság? 2008. augusztus 21. 15:15
  „Én azt mondom, hogy hagyni kellene a fenébe.Mit ítélnek el egy 88 éves emberen? Megannyi volt, és jelenleg is aktívan politizáló vadbarmot is fel kellene akasztani azokért a gyilkosságokra kiadott parancsokért amelyek jelenleg is folynak a világban.
  És akik Zentait felkutatták? - köztük hány búnöst lehetne találni?
  Nem azt mondom, hogy szép cselekedet volt annó amit tett ez a szerencsétlen öregember, hanem azt, hogy szerintem békén kellene hagyni. Nincs a Magyar Bírósagoknak dolguk?”
 • 5. N.M.E 2008. augusztus 21. 14:50
  „T.Zentai "UR" !
  Van önnek gyermeke? Az a 18 éves fiunak is joga lett volna hogy békében és nyugalomban éljen,nem gonmdoják?
  Irják hogy szabadságot Zentainak majd ha eljőn az idő mindent duplán visszadnak.Vajon akkor mit érdemelne ez az urnak nem nevezném ember? Már csak a jó izlésem tiltsa ,hogy ne mondjam ki.”
 • 4. Goldstein 2008. augusztus 21. 13:51
  „Egy bíróság, melynek van esze és békén hagyja szerencsétlen embert! Eljen békében és nyugalomban haláláig!!!”
 • 3. Ihász Károly 2008. augusztus 21. 12:13
  „Ennyi erővel pl. a horn gyulát vagy a körmös bauert is meg lehetne vádolni! Legalább őket lenne miért!!!”
 • 2. ggg 2008. augusztus 21. 12:11
  „érdekes, h a rohadék komcsikat soha nem vonják felelősségre. pedig legalább azt érdemelnék, mint a tetves nácik. lehet azért, mert azok nem a zsidókat irtották...?”
 • 1. Szabadságot Zentainak 2008. augusztus 21. 11:43
  „Szabadságot Zentainak!Veled vagyunk!
  Tartsál ki tudjuk , hogy nem vagy bűnős! Eljön még a Mi napunk mindent duplán vissza adunk!!!
  88!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Robbanás Törökországban: 13 sérült

Törökország - Rendőrségi épület mellett történt robbanás csütörtökön Törökországban. A detonációban… Tovább olvasom