Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 17°C Még több cikk.

Soros: A világ pénzügyi rendszere széthullott

Soros György befektetési üzletember szerint a világ pénzügyi rendszere lényegében széthullott, és nem remélhető megoldás a közeljövőben a válságra. A magyar származású pénzügyi guru szerint a jelenlegi zavarok súlyosabbak, mint a 30-as évekbeli nagy depresszió idején voltak.

A mostani helyzetet a Szovjetunió felbomlásához hasonlította New Yorkban, ahol a Columbia Egyetemen egy vacsorán fejtette ki véleményét péntek este. A milliárdos befektető úgy értékelte, hogy a piaci rendszer működésében a Lehman Brothers bank tavaly szeptemberi csődje jelentette a fordulópontot.

"A pénzügyi rendszer összeomlásának voltunk tanúi" - fogalmazott Soros György, s hozzátette: "lélegeztető gépre kapcsolták, és még mindig azon van". Megítélése szerint nincs jele annak, hogy "valahol a mélypont közelében lennénk".

Soros György
Soros György


Soros véleménye egybecseng Paul Volckernek, a jegybank szerepét betöltő amerikai Fed korábbi elnökének helyzetértékelésével. Volcker, aki jelenleg Barack Obama elnök tanácsadója, a Columbia Egyetem pénteki rendezvényén azt mondta: az ipari termelés a világ többi részén még az amerikainál is gyorsabban csökken. "Nem emlékszem arra, hogy a dolgok valaha is ilyen gyorsan hanyatlottak volna, és ilyen egyenletesen az egész világon, még a nagy depresszió idején sem" - fogalmazott.

Olvasóink írták

 • 6. SAmu 2009. február 21. 22:50
  „Soros megmentője (a Holocaust idején bújtatta anyjával együtt) Sopronban él. (Isten éltesse még sokáig).
  1995-ben , 51 év múlva kapott Yad Vashem érmet.
  A 100. születésnapjára ajándéka egy könyv volt: "A holocaust története" című.
  A 101. születésnapjára nem kapott semmit.

  Ennyi, többet nem mondok.”
 • 5. Szilágyi_Zsolt 2009. február 21. 18:37
  „Kedves Moderátor! Én nem vagyok hozzászokva ahhoz, hogy moderáljanak; úgy vélem, többnyire sem a stílusom, sem az általam írt szöveg tartalma nem indokolják ezt. Számtalanszor kifejezésre juttattam már, hogy nem ítélem el kollektíven a zsidóságot, viszont eszemben sincs szemet hunyni a disznóságaik fölött sem, holmi "antiszemita" bélyegtől tartva. Most azonban kivételesen nem tudom eldönteni, kinek van vastagabb arcbőre: Sorosnak-e, aki nem átall sajnálkozni azon a bajon, amelyet ő és a többi ZSIDÓ bankár és üzletember okoztak a féktelen mohóságukkal (mint ahogy csinálták ezt 1929-ben és ´33-ban is), vagy Önnek, aki, gyakorlatilag ebbéli tevékenységüket védendő, az ellenük szót emelők száját befogja. Tisztelettel: Sz. Zs.”
 • 4. fortuna54 2009. február 21. 15:18
  „Arra lennék kiváncsi,Soros ur nyert,vagy vesztett a tözsdén?”
 • 3. G.D 2009. február 21. 14:21
  „Igen, még nincs itt a mélypont. Minden összedöl! A világ 2016-ban nem olyan lesz, mint ahogy mi most ismerjük. Talán idelye is volt ennek!
  Aztán el lehet kezdeni megint elölröl.”
 • 2. Judytka 2009. február 21. 14:07
  „Fényes jövő,szép kilátásokkal.”
 • 1. Totyis 2009. február 21. 12:16
  „Ilyen emberek miatt van a gazdasági válság nem tudom minek okoskodik!?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rakétákkal lőtte egymást Libanon és Izrael

Egy nő könnyebben megsérült szombaton, amikor libanoni területről rakétát lőttek Izrael északi… Tovább olvasom