Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Sok a pszichés probléma az amerikai harcoló alakulatoknál

Az iraki és afganisztáni frontvonalról orvosi okok miatt visszahívott amerikai katonáknál 2004 és 2007 között növekvő számban fordultak elő pszichiátriai problémák.
E négyéves időszakban az orvosi okból harcból kivont katonáknak csak 14 százalékát hívták vissza harc közben szerzett testi serülés miatt. A kivonás leggyakoribb oka mozgásszervi és ízületi probléma volt, az összes eset 24 százaléka tartozott ide. A visszahívások hátterében pszichés ok állt 2004-ben Irakban az összes eset 5, Afganisztánban 6 százalékában, 2007-re azonban ezek az arányok 14, illetve 11 százalékra emelkedtek.

A The Lancet által közzétett kutatást Steven Cohen, a baltimore-i Johns Hopkins egyetem munkatársa vezette. Több mint 34 ezer amerikai katona adatait dolgozták fel, akiket a landstuhli (Németország) amerikai katonai kórházba irányítottak. A tanulmány szerzői megjegyzik, a pszichiátriai esetek száma annak ellenére emelkedett, hogy időközben mentális segítséget nyújtó csoportokat küldtek a harci stressz kezelésére.

Úgy vélik, az ismételt küldetések és a közvélemény iraki háború iránti csökkenő támogatása részben magyarázhatja a növekedést. Mindezen túl az egészségügyi okból történt kivonások hátterében 10 százalékban idegrendszeri zavarok, 7 százalékban pedig gerincbántalmak álltak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Románia a költségvetési hiányt finanszírozhat a IMF-hitel feléből

Románia a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF) átutalandó következő két hitelrészlet felét a költségvetési… Tovább olvasom