Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Sertésinfluenza - Tíz fertőzött diák Új-Zélandon

Pozitív lett a vizsgálati mintája annak a tíz új-zélandi diáknak, akik Mexikóból tértek haza Los Angelesen keresztül szombaton. Szinte biztos, hogy a közép-amerikai országban járvánnyá vált és eddig több mint 80 ember halálát okozó sertésinfluenzával fertőződtek meg. Ezt vasárnap közölte az új-zélandi egészségügyi miniszter.

A valószínűleg több kórokozó törzset egyesítő új vírussal kapcsolatban az Egészségügyi Világszervezet (WHO) már a világjárvány lehetőségéről beszél.

Az új-zélandi egészségügyi miniszter azt mondta, hogy a mintákat megküldték a WHO laboratóriumába, az ausztráliai Melbourne-be. "A munkatársaim azt közölték velem, hogy még nem teljesen biztos a sertésinfluenza lehetősége ezeknél a diákoknál, de valószínűnek tartják." - mondta a miniszter, akik hozzátette: egyelőre még egyik fiatal sem beteg komolyabban, és van esély a gyors felgyógyulásukra.

A tíz diák az aucklandi Rangitoto kollégium csoportjával három hetet töltött Mexikóban spanyol nyelvtanulás céljából, és rajtuk kívül három tanár valamint 22 idősebb diák volt még a társaságban, amely szombaton tért haza. 13 diáknál és egy tanárnál voltak gyanús jelek, ezért az előzőleg már riadóztatott hatóságok karantént rendeltek el a számukra: külön járművekkel vitték őket haza egy diák kivételével, és addig nem mozdulhattak ki otthonaikból, amíg a vizsgálat tartott.

Az egyik diákot kórházba vitték, mert határozottabbnak látszottak a tünetei, de vasárnap kiengedték. Közben az újzélandi külügyminiszter egészségügyi figyelmeztetést adott ki az utazni szándékozónak, és abban felhívja a figyelmüket, hogy Mexikó, valamint az amerikai Kalifornia és Texas azok a helyek, ahol terjed a sertésinfluenza.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sertésinfluenza - Egyelőre még korai bármiféle intézkedés

A magyar külügy szerint Egyelőre még korai bármiféle lépést tenni Magyarországon a Mexikóban terjedő… Tovább olvasom