Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Schmitt Pál a pápánál

Magánkihallgatáson fogadta péntek délelőtt XVI. Benedek pápa Schmitt Pál köztársasági elnököt a Castel Gandolfó-i nyári rezidenciájának könyvtárszobájában.
 
A félórás audiencia előtt az államfőt és az őt kísérő delegációt svájci gárdisták díszsorfala köszöntötte az apostoli palota udvarán magas rangú vendégeknek kijáró ceremónia szerint. A köztársasági elnök német nyelven, tolmács nélkül beszélgetett a pápával.

A kihallgatás után Schmitt Pál bemutatta a katolikus egyházfőnek az államfői delegáció tagjait, és átnyújtotta neki azt a XVII. századi rézmetszetű térképet, amelyet ajándékba hozott. A térképet John Speed angol történész-térképész metszette, és 1626-ban jelent meg Londonban "A világ legnevezetesebb részeinek látképe" című atlaszban. Ez utóbbi arról is nevezetes, hogy egyben az első angol szerzőtől származó és Angliában nyomtatott világatlasz. Érdekessége, hogy ez a lap az első térkép Magyarországról, amely Angliában készült.
A magyar államfő egy érmet kapott ajándékba, amely az egyházfőt ábrázolja.

XVI. Benedek a találkozó végén köszöntötte a delegációt kísérő újságírókat is.

A pápával folytatott négyszemközti beszélgetés után a magyar államfő Tarcisio Bertone bíboros államtitkárral, az egyházi állam "kormányfőjével" kezdett megbeszélést az apostoli palotában.
Délután Schmitt Pál udvariassági látogatást tesz Giorgio Napolitano olasz köztársasági elnöknél. Este az olaszországi magyar közösség tagjaival találkozik a Római Magyar Akadémián, majd részt vesz a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tiszteletére rendezett vacsorán.

Az államfőt vatikáni és római útjára elkísérte felesége, Schmittné Makray Katalin is.

Olvasóink írták

 • 5. annobon 2010. szeptember 13. 09:02
  „Vajon hová tűnt az a hozzászólásom, amelyben azt nehezményeztem, hogy vihetett volna magyar ajándékot is, nem csak egy angol mester által készített 1600-as évekbeli térképet?”
 • 4. info2009* 2010. szeptember 10. 20:23
  „Schmitt Pál tudja, hogy ennek a Foldnek az ura. A Vatikan iranyit minden vallast, kezdemenyez minden haborut, a Fold valodi tortenet bizonyito regeszeti leleteket eltunteti svajci trezorokba, kiirtja a Fold oslakossagat, uralja a bankarokat es a banki rendszert stb.”
 • 3. vonLichthofen 2010. szeptember 10. 15:47
  „.. meir,
  gondolod, hogy Schmitt üzenetet vitt Jonah Metzger rabbitól a Pápának, akivel múlt héten lakomázott a Sándor Palotában sábeszdeklit egyensúlyozva a fején?
  Mi lehetett volna az üzenet tartalma és értelme?
  Talán bejelentette Schmitt, hogy tübb IMF hitel reményében és fejében Boldogasszony Anyánk Országa áttér a zsidó időszámításra, iskoláinban megkezdődik a héber nyelv kötelező okítása?
  meir, én csak kérdéseket teszek fel, de tuti, hogy te tudod a választ.

  Hogy kötelező volt belépni a HJ-be arról olvasd el David Jonah Goldhagen könyvét a Hitler Willing Executioners, alcíme Ordinary germans in the Holocaust.
  Ebben nem állít mást mint hogy a századok során a németekben felgyülemlett egy nagy adag antiszemitizmus a nem asszimilálódott és a Pole of Settlement területéről beözönlő zsidók ellen.
  A z egyesítés utáni német kormányok ezt az elemi és természetes antiszemitizmust használták ki politikai és propagandisztikus célokra, ami aztán a hitleri tanokban és törvényekben kristályosodott ki. Az egyik ilyen törvény volt, hogy minden igazi német tagja kell hogy legyen valamelyik igazi német alakulatnak legyen az társadalmi vagy katonai, félkatonai.
  Ugyan a nagy Raul Hilberg Professzor - maga is egy túlélő - azt írta Goldhagen könyvéről, hogy egyetlen szava sem igaz, és értéktelen, Goldhagen könyvének ezzel a részével egyet kell értenünk.”
 • 2. Mankapunka 2010. szeptember 10. 14:07
  „Remélem oda is költözik!!!”
 • 1. NemeszteleN 2010. szeptember 10. 13:51
  „Hát nem tudom, még ha katolikus lenne...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kelet alkonya, avagy defenzívában az iszlám

Thilo Sarrazin könyve alapján, amely szerint a muzulmán bevándorlók néhány évtizeden belül többségbe… Tovább olvasom