Kisalföld logö

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 19°C Még több cikk.

Saját kezével írt levelet Castro a venezuelai államfőnek

A nyár óta betegeskedő Fidel Castro saját kezével írt levelet küldött a venezuelai államfőnek. Hugo Chávez szerdán a caracasi elnöki palotában egy nyilvános beszéd alkalmával részleteket olvasott fel az írásból.
A levélből kitűnik Castro ragaszkodása Chávezhez, akivel kapcsolatban megállapította: "szükségünk van rád", és ezért szeretünk". Fidel Castrón július végén hajtottak végre gyomorműtétet, és emiatt a kubai vezető átmenetileg öccsére, Raúlra bízta a szigetország kormányzását. Azóta számtalan találgatás látott napvilágot Castro egészségi állapotáról. Egyes értesülések szerint a beteg közel van a halálhoz, más információk szerint viszont lassanként lábadozik. Chávez, aki a műtét óta meglátogatta politikai szövetségesét betegágyánál, és gyakran beszélget vele telefonon, úgy véli, hogy Castro gyógyulófélben van.

George Bush elnök egy nappal korábbi, az unió helyzetét elemző szokásos éves beszédének arra a kitételére, hogy a jelenleginél nagyobb szabadságra lenne szükség Kubában, Fehéroroszországban és Burmában, Chávez leszögezte, aki Kuba ellen van, az Venezuela ellen is van.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Súlyos gondokat okoz a havazás Csehországban

Csehországban súlyos közlekedési problémákat okoz az egész országra kiterjedő sűrű havazás. Az rossz… Tovább olvasom