Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Romlott halak és kagylók, poshadt gyümölcsök

EU - A legtöbb gond a halakkal volt: rekordszámú, csaknem háromezer bejelentés érkezett 2007-ben az élelmiszerekre és takarmányokra vonatkozó gyors veszély-jelző rendszeren (RASFF) keresztül. Az Európai Unió Egészségügyi és Fogyasztóvédelmi Főigazgatósága most hozta nyilvánosságra erről szóló jelentését.
Minden korábbinál több, 2976 új bejelentkezés érkezett az élelmiszerekre és takarmányokra vonatkozó gyors veszély-jelző rendszeren keresztül tavaly.

Az Európai Unió Egészségügyi és Fogyasztóvédelmi Főigazgatóságának jelentése szerint a bejelentések körülbelül harmada, 961 volt riasztás. Ezekben azonnal kellett intézkednie a hatóságnak, mert a termék még forgalomban volt. A többi esetben csak tájékoztatták a hatóságot, de a termék nem került forgalomba az Unióban, mert például már a határellenőrzéskor kiszűrték, és visszafordították a hibás szállítmányt.

Csakúgy, mint 2006-ban, egy évvel később is a halakkal és az egyéb halászati termékekkel, például kagylókkal, rákokkal volt a legtöbb gond, minden ötödik riasztás ezekkel kapcsolatban érkezett. A húsok és húskészítmények 13 százalékban, a zöldség-gyümölcsfélék tizenkét százalékban szerepeltek az azonnali intézkedést igénylő riasztások között.

Sokan panaszkodtak az élelmiszerrel érintkező anyagokra, például a csomagolóanyagokra, edényekre, háztartási eszközökre. Az ezekkel kapcsolatos bejelentések hét százalékában kellett uniós szinten intézkedni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem használ a dugódíj Londonban

Anglia - A napi 8 fontos (2500 forintos) dugódíj ellenére ismét ugyanolyan zsúfoltak London… Tovább olvasom