Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Román fémtolvajok lepték el Nagy-Britanniát

Járványszerűvé vált az elmúlt hónapokban a fémtolvajlás Nagy-Britanniában, és a brit rendőrség szerint román szervezett bűncsoportok felelősek.
Járványszerűvé vált az elmúlt hónapokban a fémtolvajlás Nagy-Britanniában, és a brit rendőrség szerint román szervezett bűncsoportok felelősek a súlyos károkat és gyakran életveszélyes helyzeteket okozó lopássorozatért - írta a The Sunday Times.

A vezető brit konzervatív vasárnapi lapnak a brit vasúthálózat fenntartásáért felelős cég (Network Rail) illetékesei elmondták, hogy csak április és október között több mint 1600 vasúti fémlopás történt, és emiatt csaknem kétezer vonatjáratot kellett törölni. A lopások összesen 167 napnak megfelelő időtartamú késéseket okoztak, a kiesett jövedelem pedig elérte a 8,5 millió fontot (3 milliárd forint).

A múlt hónapban például egyetlen, 140 font értékű vasúti kábelszakasz ellopása miatt 160 vonatot kellett leállítani Leeds körzetében. Ez az egy lopás csaknem háromezer perc összesített késést okozott, és a költségek meghaladták a 46 ezer fontot.

A tolvajok azonban nem csupán a vasutat károsítják. Nemrégiben kábellopás okozott fennakadást a Londont kiszolgáló egyik nagy nemzetközi repülőtér, a Stansted légi irányításában, a dél-angliai parti őrség távközlési rendszere 36 órára megbénult ugyancsak kábellopás miatt, de a tolvajok lopnak elektromos vezetékeket, sőt fémből öntött háborús emlékműveket is.

A bűnözők sokszor saját magukat is életveszélybe sodorják: egy kelet-európai férfit a minap válságos állapotban szállítottak kórházba, miután egy közép-angliai ipartelep transzformátorállomásából nagyfeszültség alatt álló rézvezetéket próbált kifűrészelni.

Chris Hearn felügyelő, a brit közlekedési rendőrség (BTP) fémlopások felderítésére szakosodott ügyosztályának vezetője a The Sunday Timesnak elmondta, hogy e bűncselekmények mögött romániai bűnöző csoportok állnak. Hearn szerint több száz bűnözőről van szó.

A The Sunday Times értesülése szerint hétfőn a brit parlamentben egy konzervatív képviselő önálló indítványt terjeszt be a fémhulladék-kereskedelem feltételeinek szigorítására. A javaslat értelmében a rendőrséget szélesebb jogkörökkel ruháznák fel az illegális fémkereskedési vállalkozások felszámolására, és előírnák a készpénzmentes fizetési módok alkalmazását, hogy a hatóságok fel tudják deríteni a kereskedők által megvásárolt fémhulladék forrását.

Olvasóink írták

 • 15. NoH 2011. november 14. 14:04
  „Magyarok pedig Ausztriát !”
 • 14. Trollmacsi 2011. november 14. 11:06
  „Bocs, Nyusz, de történelmileg úgy alakult, hogy Erdélyben már mi vagyunk a kisebbség.
  másfelől meg az erdélyi cigányok inkább érzik magukat magyarnak, mint románnak: http://hu.wikipedia.org/wiki/Fekete_m%C3%A1rcius”
 • 13. nyusz 2011. november 14. 10:01
  „Egy kollegám aki erdélyből jött,mesélte,h.amikor volt a forradalom´89-be azt mondták a kisebbségiek: na most eljött a mi idönk,mi fogunk felletettek uralkodni!! Szomoru de tényleg elszaporodtak mint bacik,és uralkodnak mindenki fellett. Amugy meg Anglia is azt fogja csinálni,mint az Olaszok-Franciák,Spanyolok,össze szedik ozt visszarepitik őket(legjobbik eset.”
 • 12. gonzo 2011. november 14. 09:43
  „Goldmund/10/nekik még szvsz a cigányok a legkisebb gondjuk.Van nekik saját kissebbségük a világ minden szegletéből,azzal sem tudnak mit kezdeni.Ugyanúgy kolóniákba tömörülve élnek,csapatokban garázdálkodnak,rabolnak,ölnek,a lakóhelyükre sötétedés után szerintem csak páncélozott csapatszállítóval mer bemenni a helyi rendőr.Komolyan nem látom,milyen megoldás lenne hatékony.Nyilván,mi rendesen élő,gyereket rendesen nevelő,dolgozó emberek valamiféle elkülönítésben látjuk a megoldást,ami persze illúzió,kivitelezhetetlen.Beilleszkedni ezek nem is akarrnak,na meg nem is tudnak.Őszintén mi esélye normális életre egy afrikai írástudatlan menekültnek Nagy-Britanniában?Legalább annyi,mint itt nálunk egy hasonló képességű borsodi c-tipusúnak.Akkor mi a megoldás?Mi tartjuk el őket a világ végezetéig,ahogy most is tesszük?Ezt senki nem gondolhatja komolyan....”
 • 11. gonzo 2011. november 14. 09:31
  „Egy valami később jutott eszembe:ezek szerint már ott is kiépült a jó kis orgazdahálózat is,akik minden további nélkül átveszik a vasúti sínt,meg a bronz emlékmű darabjait.Vagy úgy van,hogy kihozzák az országból a Csalagúton,vagy hajón,netán repülőn a cuccot,és leadják út közben Győr-Újvárosban?:)
  Üdv Túrabakancs!/8/tapasztalják amúgy ők is már egy ideje,csak másképp állnak a dologhoz.Ők megpróbálják visszakésztetni az anyaországba ezeket,amennyit csak lehet,na,de mi hova kűldjük őket?:)Jó,tudom Indiába.”
 • 10. Goldmund 2011. november 14. 09:24
  „SZerintem a britek nem fogják tétlenül nézni, hogy a romá(no)k szétlopják az országukat.
  Egyrészt ott a rendőrt azért tartják, hogy elkapja a bűnözőt, nem azért, hogy indokolatlanul kihelyezett sebességkorlátozások közelében szívassa az autósokat.
  Másrészt ott ez a bűnözőkkel összefonódott színesfémkereskedői hálózat nem épült bele a politikába.
  Harmadrészt az ottani állampolgároknak aránytalanul nagyobb igényük van a jogbiztonságra és ha a parlamenti képviselőik nem tesznek ezügyben hathatós intézkedéseket, akkor saját újraválasztási esélyeiket csökkentik.”
 • 9. HarconaMarcos 2011. november 13. 21:48
  „Vasúti biztonság veszélyeztetése nem lopás, hanem terrorizmus. 30 év munkatábor talán visszatartana néhány kevésbé elszánt fémtolvajt, <moderálva> mielőtt emberek százai halnak meg miattuk.
  És ez nem rasszizmus kérdése.”
 • 8. Túrabakancs 2011. november 13. 19:54
  „Üdv gonzo! /7/
  Pontosan ugyanezt akartam írni! Nemsokára nyugat Európa lakossága is megtapasztalja
  azt amit mi már igen. Vagyis a fajvédők őket is nemsokára rasszistaként fogják kezelni.
  Megmondom őszintén, én már várom!”
 • 7. gonzo 2011. november 13. 19:34
  „Íme a sokak által oly vágyott és magasztalt multikulturalizmus.Nesze neked Európa!Majd ezentúl nem hőbörögnek azon,hogy micsoda rasszista fasiszta ország vagyunk,ahol üldözik ezeket az áldott jó c-tipusúakat.meg nem forgatnak róluk "nyugatiak" arcára könnycseppeket csaló filmecskéket,bemutatva őket a világ,az univerzum legbékésebb báránykáinak.....”
 • 6. nEMO 2011. november 13. 19:30
  „Nem lehet, hogy román (a)roma?”
 • 5. macizoli 2011. november 13. 18:55
  „Hazafelé meg majd nálunk csinálnak balesetet!”
 • 4. reszegenisjozan 2011. november 13. 18:33
  „Roma az a román...”
 • 3. SC 2011. november 13. 17:18
  „Miért nem csodálkozom ezen,Gregg?:-)”
 • 2. Jandex 2011. november 13. 17:16
  „dikkmáá, hisz ázt űk vetettíík háá csák nem hágggggyák evesznyie az ebek hármincádgyáráá!:)))”
 • 1. Gregg 2011. november 13. 15:54
  „Pontosabban ciganyokrol van szo. Olvastam a helyi ujsagban, ott leirtak ezt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Merénylet: szamár vontatta szekér repült a levegőbe a piacon

Legkevesebb tizenhat ember vesztette életét és kilenc sebesült meg Pakisztán északnyugati törzsi… Tovább olvasom