Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Román-spanyol konzorcium építi az autópályát Bors és Berettyószéplak között

Román és spanyol cégek konzorciuma fejezheti be az észak-erdélyi autópályának a magyar-román államhatár közelében levő Borstól Berettyószéplakig (Suplacul de Barcau) terjedő szakaszát – közölte hétfőn honlapján a romániai Országos Útügyi és Autópálya-társaság (CNADNR).
A 60 kilométeres pályaszakasz befejezésére kiírt versenytárgyalás győzteseként a spanyol Corsan SA és Corviam Construccion SA, valamint a román Consinit SRL, Road Consulting & Design Solution SRL és a Via Design SRL társaságok konzorciumát hirdette ki a román hatóság.

A konzorciumnak azokat a munkálatokat kell befejeznie, amelyeket az amerikai Bechtel társaság kezdett el, és végzett el mintegy felerészben.

Az építőnek 24 hónap alatt kell elvégeznie a tervezési és építési munkákat, és az átadás után 30 hónapra kell garanciát vállalnia. A konzorcium áfa nélkül 701 millió lejes (49 milliárd forint) ajánlatot tett. Amint Ioan Rus szállításügyi miniszter korábban közölte, a pályaszakasz építését Románia saját forrásokból finanszírozza.

A Brassó és Bors között tervezett 415 kilométer hosszú észak-erdélyi autópálya megépítésére 2003-ban írt alá megállapodást a román kormány az amerikai Bechtel társasággal, de miután csak 52 kilométer épült meg Gyalu (Gilau) és Aranyosgyéres között, a felek közös megegyezéssel felbontották a szerződést, a román hatóságok pedig újabb versenytárgyalásokat írtak ki több szakaszra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Trópusi vihar pusztított Bangladesben, sokan meghaltak

Több trópusi vihar pusztított Banglades északi és délnyugati részén, a heves szélnek és esőzésnek… Tovább olvasom