Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

Rómából Athénba emigráltak a román koldusok

Rómából Athénba tették át székhelyüket a romániai koldusok. A román hírügynökségek szerint az utóbbi hetekben elárasztották Athén utcáit a román kéregetők, ami annak tulajdonítható, hogy a szinte diplomáciai konfliktusig fajult novemberi rablógyilkosságot követően az olasz hatóságok szigorúbban léptek fel ellenük.
November elején Rómában rablógyilkosság áldozata lett egy olasz nő, a román elkövetőt azóta letartóztatták. Az eset felháborította az olasz közvéleményt. A hatóságok azóta sok - a közrendre veszélyt jelentő - idegen állampolgárt utasítottak ki az országból, több, románok lakta szegénytelepet pedig felszámoltak. Románia athéni nagykövetsége szerint a görög városban ugrásszerűen megnőtt a román koldusok száma, akik már felosztották a terepet a helybéli, illetve a Pakisztánból, Indiából és a különböző afrikai országokból érkezett kéregetőkkel. Nicolae Anton konzul tájékoztatása szerint többségük két - Nagyszeben környékéről érkezett - klánhoz tartozik. Papírlapokra kifogástalan görögséggel írt családi drámákkal próbálnak könyörületet kelteni a járókelőkben, vagy pedig bűvészmutatványokkal próbálnak pénzt kicsikarni tőlük. A nagykövetség napi 100-150 euróra becsüli a koldusok napi bevételét, ami a karácsony előtti időszakban akár jóval nagyobb is lehet. "A rendőrséget egyelőre nem nagyon zavarja tevékenységük" - állítja a konzul, hozzátéve, hogy a görögök toleránsan viselik a kéregetők jelenlétét. A hivatalos adatok szerint Görögországban az albánok, bolgárok és ukránok után a Romániából érkezettek a legnépesebb idegen közösség. Megközelítőleg 16 ezer dolgozik törvényes keretek között, azonban a követség több tízezerre becsüli az építkezéseken és az olajbogyó, illetve a narancsültetvényeken dolgozó feketemunkások számát.

Olvasóink írták

 • 3. BorokaMihaly 2007. december 24. 11:24
  „Ennyire tájékozatlanok lennének a romániai c igányok? Athénba mennek... Nem tudják, hogy nálunk egyik segélyt kapnák a másik után és emellett még büntetlenül gyilkolhatnának, lophatnának és rabolhatnának is? Na majd ha a görögök is elzavarják őket, akkor előbb-utóbb csak idetalálnak.”
 • 2. Jo Bacsi 2007. december 23. 23:22
  „NemTom pedig olyan uriasan viselkedtek. Megis loptak?? Szegeny anyjuk mit gondolna ha tudna?? Nem ertik ezek az olaszok a romaniai menkulteket. Budos kapitalistak.
  Az igazsag az hogy en se ertem oket igy csak lehanyni tudom az egesz fajtat. Rohadt ciganyok. Nem engednem be oket wgy nyugat europai orszagba se hacsak nem bizonyitanak ( a szo BIZONYITANAK) hogy allasuk van es penzuk az elso fizetesig.”
 • 1. Dodó 2007. december 23. 22:06
  „A román koldus helyesen írva: r o m a, és szervezett bűnözői bűnözői csoportokban tevékenykedik! Az olasz is egy toleráns befogadó nemzet, lásd az (arab, albán, török stb) bevándorlókhoz való viszonyát. Ezekkel a kedves Úniós "polgárokkal "vajon mi baj lehetett?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szaúd-Arábia: 28 al-kaidást vettek őrizetbe

Huszonnyolc, feltételezhetően az al-Kaida terrorszervezethez tartozó embert vettek őrizetbe… Tovább olvasom