Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Róma jobbra tart

Tizenöt éve először került Róma vezetése jobboldali kézbe: hétfőn a korábban újfasiszta Gianni Alemanno kihirdette győzelmét.
A szavazatok kilencven százalékának feldolgozása után Alemanno a voksok 53,45, míg baloldali riválisa, Francesco Rutelli 46,55 százalékát mondhatta magáénak. Az ötvenéves Alemanno 2001 és 2006 között mezőgazdasági miniszter volt Berlusconi kormányában. Korábban az újfasiszta Olasz Szocialista Mozgalom tagja volt, majd átkérte magát Berlusconi pártjába. Rutellit kedvezőtlen színben tüntette föl a választók körében a mélységesen népszerűtlen Romano Prodi távozó kormányfőhöz való közelsége.

Az 54 éves leköszönő kulturális miniszter gyengébbkezűnek mutatkozott a bűnözéssel szemben való föllépésben, mint Alemanno. Azután, hogy Rómában tavaly októberben egy román bevándorló meggyilkolt egy nőt, a bűnüldözéssel szembeni fellépés fontos szempont volt az olasz főváros lakóinak. Ráadásul két, közelmúltben történt nemi erőszakért is bevándorlókat okoltak. Alemanno azt mondta, hogy deportálná a bűnüldözési listákon szereplő 20 ezer bevándorlót, Rutelli csupán a megfigyelő hálózatot szélesítette volna, és a bűnmegelőzésre kívánta helyezni a hangsúlyt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szlovákia lesz a negnagyobb LCD-tévé gyártó

Megkétszerezi éves kapacitását az LCD-képernyős tévékészülékeket gyártó Sony-üzem a szlovákiai… Tovább olvasom