Kisalföld logö

2016. 12. 04. vasárnap - Borbála, Barbara -5°C | 3°C

Robbantottak Algériában

Két algériai rendőrparancsnokság ellen hajtottak végre nagyjából egy időben pokolgépest támadásokat iszlám szélsőségesek hétfőre virradóra, a robbantásokban szemtanúk szerint két ember életét vesztette, és 17-en megsebesültek.
Az egyik merénylet a fővárostól, Algírtól harminc kilométerre keletre fekvő Reghaia településen, a másik Algír keleti peremvárosában, Derganában történt.

Algériában öt éve nem követtek el támadást rendőrparancsnokság ellen. Mindkét esetben teherautóban elhelyezett robbanószerkezet lépett működésbe. Szemtanúk szerint a reghaiai eset úgy történt, hogy először ismeretlen fegyveresek lövöldözni kezdtek, majd kézigránátot dobtak a rendőrőrs bejáratára. Közben társaik leparkolták az épületnél a robbanóanyaggal megpakolt teherautót, majd egy másik gépkocsival elhagyva a helyszínt, távirányítóval léptették működésbe a robbanószerkezetet. A detonáció következtében leégett a kétemeletes épület egyik része, betöredeztek a környékbeli tömbházak ablakai, és 18 gépkocsi kiégett. A detonáció több mint száz méterre hajította a felrobbant teherautó darabjait.

Nem sokkal a reghaiai robbantás után történt a derganai támadás, de az ottani detonáció már nem okozott ekkora károkat. A halottak és sebesültek többsége reghaiai volt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább olvasom