Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Robbant volna: levélbombát küldtek a legnagyobb német bank elnökének

Levélbombát küldtek a Deutsche Bank, a legnagyobb német pénzintézet elnökének. A robbanószerkezetet még időben észrevették.
Levélbombát küldtek a Deutsche Bank, a legnagyobb német pénzintézet elnökének, a küldeményt Josef Ackermann frankfurti irodájába címezték, a robbanószerkezetet még időben észrevették.

A küldeményre szerdán lettek figyelmesek a Deutsche Bank székházában a beérkező leveleket ellenőrző biztonságiak, és riasztották a rendőrséget. A hatóságok csütörtökön, a csomag átvizsgálása után közölték, hogy az A5-ös méretű borítékban gyúlékony, robbanékony por volt, és a boríték kinyitásakor fel is robbanhatott volna, a küldemény így működőképes levélbombának minősül.

A házilagos gyártású bomba feladójának kilétéről és az indítékról egyelőre nincsenek adatai a hatóságoknak. A globálisan tevékenykedő pénzintézet megerősítette valamennyi irodája védelmét.

Josef Ackermann bankvezetői tevékenységét korábban is számos bírálat érte, a pénzügyi-gazdasági válság elmélyülése óta pedig világszerte, így Németországban is jelentősen romlott a bankok, pénzügyi vállalkozások megítélése a közvéleményben. Josef Ackermann, a német bankvilág legismertebb figurája így széles körben jóformán gyűlölt személlyé vált, kapott már halálos fenyegetéseket is.

Frankfurtban – Németország pénzügyi központjában – a Deutsche Bank székházának szomszédságában a Foglaljuk el (Occupy) mozgalom október közepe óta rendszeresen tüntetéseket tart, a mozgalom aktivistái pedig novemberben megzavarták a bankvezető egy hamburgi nyilvános előadását. Csütörtökön a mozgalom közleményben határolódott el a merényletkísérlettől. Így tett az ATTAC elnevezésű, ugyancsak bank- és globalizációellenes mozgalom is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A válság kurtítja a gyerekek karácsonyi kívánságlistáit

Szerényednek a gyermekek karácsonyi kívánságai, kurtábbak listáik - ezt tapasztalja egyre több… Tovább olvasom