Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 09. 03. csütörtök - Hilda

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Külföldi hírek > Robbanás Nairobiban

Robbanás Nairobiban

Legkevesebb 33-an megsérültek hétfőn, miután robbanás rázta meg a kenyai főváros szívében lévő kereskedelmi központot.

mti - 2012.05.28. 21:53
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Legkevesebb 33-an megsérültek, közülük öten súlyosan hétfőn Nairobiban, miután robbanás rázta meg a kenyai főváros szívében lévő kereskedelmi központot.

Raila Odinga miniszterelnök a helyszínre sietve, a romok között terrorcselekménynek nevezte a detonációt, ellentmondva ezzel Mathew Iteere országos rendőrfőnöknek, aki előzőleg úgy nyilatkozott, hogy "minden valószínűség szerint elektromos probléma okozta" a robbanást az épületben.

"Ezek gyűlöletes cselekedetek, de nem félemlítenek meg bennünket - mondta a kormányfő. - Nem félemlítenek meg e terrorcselekmények, egységesek maradunk." Kenyában egy sor kézigránátos merénylet történt az utóbbi hónapokban.

"Ez terrorizmus, elűztük őket, de megpróbálnak visszajönni - folytatta Odinga, nyilvánvaló utalással arra, hogy a kenyai hadsereg tavaly október óta beavatkozik a szomszédos Szomáliában, kiűzni próbálva az al-Shabaab szervezet iszlamista felkelőit. - A kenyaiak élete és tulajdona értékes, védelemre szorul, elítéljük a terroristákat, és azt mondjuk nekik, hogy a napjaik meg vannak számlálva."

A rendőrfőnök viszont azt hangoztatta, bizonyítani tudja, hogy ezúttal nem kézigránátos vagy pokolgépes merénylet történt, hanem elektromos hiba. Az áramszolgáltató viszont a megrongálódott épület átvizsgálása után úgy vélekedett, "nem lehetséges, hogy elektromos probléma okozta a robbanást".
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...