Kisalföld logö

2018. 11. 14. szerda - Aliz 6°C | 13°C Még több cikk.

Részeg volt: Slota vulgáris szavakkal támadt egy rendőrnőre

Ján Slota vulgáris szavakkal támadt a parlament testőrségénél szolgáló rendőrnőre. A rendőrnő az előírásokat betartva nem engedte be a magyarellenes kirohanásairól ismert pártvezér sofőrjét a parlament garázsába. Az SNS elnöke feltehetőleg részeg volt.
A közjogi méltóságok védelméért felelős hivatalnál szolgáló rendőrnő, Ludmila Nováková „bűne" az volt, hogy az előírásoknak megfelelően nem engedte be Slota sofőrjét a parlament garázsába. Slota emberének ugyanis nem volt engedélye, egyedül ült a kocsiban. „A sofőr egyedül volt, nem tudta igazolni magát, számomra egy idegen személy volt. Nem engedhetek be senkit annak alapján, hogy szóban megmondja, ki is ő" - nyilatkozta a rendőrnő a SME napilapnak.

Ezt követően érkezett a helyszínre a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke, hogy megoldja a helyzetet. „Te p*csa! Azonnal engedd be a sofőrömet! Ki vagy te, minek vagy itt? Te p*csa!" - támadt a rendőrnőre Slota.

A rendőrnő nem mondta meg a nevét, csak a számát mutatta meg, melyet az egyenruháján viselt. Slota távozása után az esetet jelentette a feletteseinek.

„Úgy jártam el, ahogy kellett, a törvényeknek és az előírásoknak megfelelően cselekedtem. Jelentést írtam az esetről, melyet eljuttattam felettesemhez“ - mondta Nováková, aki már hét éve látja el feladatát. Úgy látta, Slota részeg volt.

Erik Tomás, a belügyminisztérium szóvivője szerint sajnálatosak a három héttel ezelőtt történtek, már csak azért is, mert egy nőről van szó. Hozzátette: az esettel a minisztériumon, illetve a rendőrségen belül foglalkoznak.

A SME azon kérdésére, hogy a rendőrség elkérte-e a parlament garázsában található kamerák felvételeit, a szóvivő nem válaszolt.

A lap Pavol Paska (Smer-SD) házelnöktől is kérte a felvételt, ám ő sem reagált a kérésre és nem is kívánta kommentálni a történteket.

Radoslav Procházka jogász szerint Slota szavai becsületsértőek voltak, ezzel kihágást követett el. A képviselői mentelmi jog miatt nem indítható eljárás a kormánypárti pártelnök ellen, bár a jogász szerint a rendőrségnek így is foglalkoznia kell az üggyel.

Olvasóink írták

  • 3. Ms.Wolf 2009. május 21. 13:09
    „Ő csak egy nyomorult kutya! fene a fajtáját...”
  • 2. AranyKözépút 2009. május 20. 16:38
    „"Nem engedünk ennek az óriási nyomásnak, melyet déli szomszédaink gyakorolnak ránk Budapestről, ahol az a kócos asszony van, szegényke. Ő fenyegeti azt a miniszterelnököt, akinek a bokájáig sem ér. Ezt senki nem engedheti meg magának ezzel a nemzettel szemben. Mi az idők kezdete óta itt vagyunk, azol a mongolok sokkal-sokkal utánunk jöttek. Ők turulokat emelnek, azokat a magyar papagájokat." - mondta Slota.A kócos asszony Göncz Kinga lenne. Ez a Slota komplett idióta....”
  • 1. FB 2009. május 20. 16:05
    „Slota volt már józan? Mármint az életében.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

191 fertőzés Japánban

Japánban 191-re emelkedett az új H1N1-es influenzafertőzések száma, jentették be kedden a hatóságok.… Tovább olvasom