Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Részeg fiatalok rongáltak meg egy Monet-képet Párizsban

Tönkretettek egy Monet-képet vandálok a párizsi Musée d,Orsay-ban; a biztonsági kamerák felvétele szerint öt, szemlátomást részeg ember tört be vasárnap hajnalban az épületbe.
A riasztó ugyan megszólalt, amikor a részeg vandálok betörték a hátsó ajtót, de mire a rendőrök kiértek, a bandának sikerült meglépnie. Annyi idejük azonban maradt, hogy egy 10 centiméteres lyukat üssenek Claude Monet híres festményére, a D'Argenteuil-i hídra. A festmény 1874-ben készült.

A franciaországi múzeumokban az utóbbi időben több hasonló eset történt, s ez komoly kérdéseket vet fel a biztonsági intézkedések hatékonyságával kapcsolatban. Februárban egy performansz-művész tett kárt Marcel Duchamps egyik alkotásában a Pompidou Központban, augusztusban pedig Nizzában raboltak el négy festményt a Szépművészeti Múzeumból.

Kedden kezdődik annak az asszonynak a tárgyalása, aki a rúzsával összefirkált egy műalkotást egy avignoni kiállításon.

Christine Albanel kulturális miniszter szerint a vandálok a Musée d'Orsay-ban nem egyszerűen egy kiállítási tárgyat, hanem egy nemzeti kincset tettek tönkre, amelyet azonban szerencsére helyre lehet állítani. A múzeum, amely a Szajna bal partján található, jelentős impresszionista gyűjteménnyel rendelkezik.

A betörők több ajtóval is próbálkoztak, mire hátul végre bejutottak, holott azt a bejáratot is több nagy tolózárral szerelték fel. A kulturális miniszter szerint a betörők között volt egy lány is, és a rendőrség egyelőre egyiküket sem találta meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy halottja van a Nápoly környéki heves esőzéseknek

Özönvízszerű esőzés nyomában keletkezett hatalmas áradások nehezítik a közúti közlekedést az… Tovább olvasom