Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Rendőrség vizsgálja Slota aláírását

A rendőrség vizsgálja Szlovákiában, hogy valóban hamisították-e Ján Slota aláírását a parlamenti jelenléti íveken. Néhány nappal ezelőtt ugyanis a sajtó közölte, hogy a Szlovák Nemzeti Párt vezére helyett annak frakcióvezetője firkantotta oda a pártelnök viszonylag könnyen utánozható kézjegyét.
A Sme napilap megfigyelései szerint a múlt héten Slota helyett többször is Rafael Rafaj írta be főnöke nevét, két olyan napon is, amikor a pártelnök végképp nem mutatkozott a törvényhozás épületében. A rendőrség korrupcióellenes küzdelemért felelős hivatala attól függetlenül is eljár az ügyben, hogy a második legnagyobb kormányerő két politikusa ellen egyelőre senkitől sem érkezett feljelentés.Az ügy annál is kényesebb, mert északi szomszédunknál a hiányzás befolyásolja a képviselői fizetést. Ha két munkanap igazolatlan marad, a fizetés fele veszthet el, négy nap indokolatlan távolmaradás esetén pedig a házelnök a teljes havi bért is megvonhatja.

Vidéki (az észak-szlovákiai Zsolnáról utazó) képviselőként Slotának a parlamentből csaknem 110 ezer koronás, vagyis körülbelül 860 ezer forintos jövedelme származik. A politikus és kollégája egyelőre nem nyilatkozott a sajtóhírrel kapcsolatban.

Olvasóink írták

  • 2. Börönd Ödön 2008. május 20. 06:23
    „Azért az értelem, igen az értelem, no az hiányzik pont ennek az emberszabásúnak az orcájáról.
    Mindettől függetlenül, hiába fessek és okosak a mieink, például a Szíjgyártó Péter, és a Molnár Csaba, attól még ezeknél a felvidéki kecskepásztornak titulált tót legényeknél már januártól bevezetik az eurót!”
  • 1. Beren 2008. május 19. 21:31
    „az egész cikkben ez a legfigyelemreméltóbb (leszámítva hogy talán végre ennek az alkoholista mocsoknak is a körmére néznek):
    "a hiányzás befolyásolja a képviselői fizetést. Ha két munkanap igazolatlan marad, a fizetés fele veszthet el, négy nap indokolatlan távolmaradás esetén pedig a házelnök a teljes havi bért is megvonhatja."”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kockázatos az Unióban online rendelni a repülőjegyeket

Továbbra is kockázatos online repülőjegyet vásárolni, mivel az esetek egyharmadában a fogyasztók… Tovább olvasom