Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Rendőrparancsnok: beszélhetnek magyarul a rendőrök a dunaszerdahelyi járásban

Cáfolja a dunaszerdahelyi rendőrparancsnok, hogy megtiltotta volna rendőreinek a magyar beszédet.

Both Péter járási rendőrparancsnok egy magyarországi napilapban megjelent értesülésre reagált. Az Új Szóban közölt nyilatkozat szerint a lap félretájékoztatta olvasóit, amikor kedden azt közölte, hogy a dunaszerdahelyi járási rendőrparancsnok minden beosztottjával nyilatkozatot íratott alá, amelyben kötelezi őket, hogy hivatalos és munkahelyi kapcsolatban csak az államnyelvet használhatják.

Both Péter ezt határozottan cáfolta: sem ő, sem a belügyminisztérium nem kötelezte a rendőröket arra, hogy csak szlovákul beszéljenek.
A rendőrök a magyarországi lapértesülés szerint olyan szóbeli utasítást is kaptak, hogy csak szlovákul válaszolhatnak az őket magyar nyelven megszólító állampolgároknak.

"Ez hazugság elejétől a végéig. Egy mondat sem igaz az egészből. A nyelvtörvény elfogadása után semmiben sem változott a rendőrök kommunikációja a polgárokkal, bárkit megkérdezhet a járásban. Fogalmam sincs, milyen források alapján íródott a cikk" - mondta Both az Új Szó tudósítójának.

Abszurdnak nevezte Both azt az értesülést is, hogy akik megszegik a járási kapitány parancsát, azoknak a prémiumából vonják le a büntetést, már csak azért is, mert a rendőrök a válság miatt utoljára az első negyedévben kaptak prémiumot.

A Felvidék Ma szlovákiai magyar hírportál az "Ami igaz, az igaz, avagy valóban beszél a rendőr magyarul" - című jegyzetében reagált a magyarországi lapértesülésre.

"Az indokolatlan rémhírterjesztés sajnos nem viszi előbbre ügyünket a nyelvtörvényt illetően, és csak kárunk származhat belőle" - áll az MKP-hoz közel álló honlapon. A jegyzet szerzője reméli, csak hírlapi kacsáról van szó, és soha nem kell majd arról beszámolni, hogy "a legmagyarabb járásban szolgáló rendőrök nem beszélhetnek magyarul".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét egyre több gyilkosság és emberrablás Kolumbiában

Az elmúlt évek javuló bűnügyi statisztikái után idén ismét növekedésnek indult az emberölések és… Tovább olvasom