Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Rémhírrel riogatták a hadköteles kárpátaljai magyarokat

Ismeretlenek olyan álhíreket terjesztettek az interneten Kárpátalján, amely szerint a vasárnapi ukrán elnökválasztáson a hadköteles magyar választókat a szavazóhelyiségekből egyenesen a hadseregbe viszik.
A Kárpátalja megyei hadkiegészítő parancsnokság közlése szerint valakik a Beregszászi és a Nagyszőlősi járásban azzal akarták elriasztani a magyar nemzetiségű választókat az ukrán elnökválasztás első fordulójában való részvételtől, hogy az interneten elterjesztették: a magyar férfiakat a szavazóhelyiségekből azonnal elviszik a hadseregbe – adta hírül a karpatnews.in.ua kárpátaljai hírportál.

Okszana Csedrik az egyik nagyszőlősi körzeti választóbizottság elnöke az orgánumnak elmondta, hogy egy nappal az államfőválasztás első fordulója előtt a kisvárosban olyan szóbeszéd terjedt el, miszerint azokat a helyi magyarokat, akik behívót kaptak, de nem jelentek meg a hadkiegészítő parancsnokságon, a szavazóhelyiségekből rögtön a hadseregbe viszik. Mint közölte, ezt a híresztelést egyes megyei elektronikus médiumok is átvették.

A Kárpátalja megyei hadkiegészítő parancsnokság véleménye szerint az álhír terjesztésével valakik káoszt akartak előidézni, hogy meghiúsítsák az ukrán elnökválasztás normális lebonyolítását Kárpátalján.

Kárpátalja magyarlakta körzeteiben a megyei átlagnál alacsonyabb a részvétel az ukrán államfőválasztáson. A helyi idő szerint 18 órakor közzétett adatok szerint Kárpátalján a választásra jogosultak 45,48 százaléka adta le voksát, miközben a túlnyomórészt magyar lakosságú Beregszászi járásban a részvétel 35 százalék, Beregszászon pedig 35,5 százalék volt.

A részben magyarlakta Nagyszőlősi járásban a korábbihoz képest nőtt a választási kedv, ugyanis a választásra jogosultak több mint 42 százaléka járult az urnákhoz a jelzett időpontig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Snowden állítólag hazatérne

Az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség titkos adatgyűjtési gyakorlatát leleplező informatikus … Tovább olvasom