Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Rehn: a közelgő csúcsok döntő jelentőségűek az euróövezet számára

Az adósságválság hathatós kezelésére alkalmas, átfogó politikai stratégia elfogadására szólította fel az uniós kormányokat a hétvégén az EU gazdasági és pénzügyi biztosa a közelgő uniós csúcsértekezletek kapcsán.

Olli Rehn, aki a német Handelsblattnak nyilatkozott, elmondta: a március 11-i euróövezeti és a hóvégi uniós csúcsértekezletek döntő jelentőségűek lesznek az euróövezet szempontjából. Rehn szerint, ha a piacok várakozásait csalódást keltően kezelik, ez igen sokba kerülhet az EU-nak, illetve az euróövezetnek.

A biztos egyúttal sürgette, hogy az euróövezet Írország és Görögország számára az eddig kialkudottnál kedvezőbb hitelfeltételeket kínáljon.
Az európai vezetőknek meggyőző választ, világos üzenetet kell adniuk a piacoknak az euróövezeti adósságválságra, attól függetlenül is, hogy az Európai Központi Bank (EKB) immár azzal "fenyegetőzik", hogy a növekvő inflációs nyomásra akár már áprilisban kamatot emel - jelentette ki pénteken a német kancellár is, aki az euróövezeti pénzügyminiszteri csoport, az Eurogroup vezetőjével, Jean-Claude Junckerrel folytatott megbeszéléseket a közelgő euróövezeti és uniós csúcsértekezletek előkészítéséről.

Tárgyalásaik során az erős euró mögé sorakoztak fel, és egyetértettek abban is, hogy a találkozókon egységes csomagot kell kidolgozni az euróövezeti adósságválsággal kapcsolatban. Hangsúlyozták; mindent meg kell tenni, hogy az euró erős valuta és az euróövezet versenyképes térség legyen.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Civileket ölt meg pokolgép robbanása Afganisztánban

Pokolgép robbanásának következtében tizenkét polgári személy vesztette életét vasárnap a… Tovább olvasom