Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Reding: minden tagállamban meg kellene vizsgálni a médiatörvényeket

Jó volna valamennyi uniós tagállam médiatörvényeit górcső alá venni - mondta Viviane Reding uniós biztos egy szombati osztrák lapnak adott interjúban.

A médiára vonatkozó törvények legtöbbje a tagállamok illetékességi körébe tartozik - tette hozzá az alapjogi biztos, az Európai Bizottság alelnöke. "De hogy ez jó-e így, nem tudom" - mondta. "Ezért jó volna, ha Európa-szerte lefolytatnánk egy ilyen vitát. De akkor minden médiatörvényt meg kellene nézni" - mondta.

Reding elmondta, ő maga kezdeményezte, hogy az Európai Parlament ezzel kapcsolatban adjon megbízást a bizottságnak. "Azt mondtam, Magyarország mellett tíz másik országot hozhatnék példának, ahol problémák vannak" - mondta.

Kitért arra is, hogy azt a javaslatát, miszerint minden tagállamban a politikától független médiahatóság legyen, ellenezték a tagállamok. "Huszonnégy ország ellenezte, méghozzá nagyon hangosan, köztük Ausztria is" - fogalmazott. "Talán Magyarország esete véleményváltozáshoz, belátáshoz vezet" - tette hozzá.

Reding egyebekben hangsúlyozta, hogy a magyar médiatörvény módosításáról folytatott egyeztetések a bizottság részéről biztostársa, a médiaügyekért felelős Neelie Kroes hatáskörébe tartoztak.

A biztos pénteken osztrák politikusokkal tárgyalt Bécsben, és látogatást tett az EU Alapjogi Ügynökségénél (FRA).

Vasárnap ugyancsak az osztrák fővárosban Iveta Radicová szlovák kormányfővel és Josef Pröll osztrák pénzügyminiszterrel együtt felszólal egy rendezvényen, amelynek témája az euró és az EU jövője.


Olvasóink írták

  • 1. Szabra 2011. február 19. 12:58
    „Arra nagyon kíváncsi vagyok, hogy hány EU.-s ország engedné meg, hogy beleszóljanak szigorúan belügyeikbe, ill. melyik országok azok , ahol a liberális értelmiségnek ekkora beleszólása legyen a médiaügyekbe?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

EU-elnökség - Magyar fotós és képzőművészek tárlata Ausztriában

Gyukics Péter magyar fotós Duna-hidakat bemutató képeiből nyílik kiállítás kedden az ausztriai… Tovább olvasom