Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Rágyújtották bódéját és hagytak meghalni egy fiatalembert orosz rendőrök

Egy rendőrök által végrehajtott gyújtogatás áldozata az interneten közvetítette saját halálát a február 27-re virradó éjszaka a Tomszki területen lévő Bjelij Jar településen.

Az egyik vállalatnál őrként dolgozó 26 éves Vlagyimir Ignatyenkóra rendőrök rágyújtották az őrbódét, s bezárták az ajtót. A tűzhöz a vállalat fűtője hívta a tűzoltókat, akik fél órán belül megfékezték a lángokat, de addigra Ignatyenko meghalt.

A nyomozás során megállapították, hogy a fiatalember füstmérgezésben vesztette életét, és arra jutottak, hogy gondatlan bánásmód okozta a tüzet, vagyis maga az áldozat idézte elő a bajt. Ez így be is kerülhetett volna a statisztikákba jelentéktelen esetként. Ignatyenko azonban az interneten, egy társasági honlapon a késői időpont - hajnali fél három - ellenére talált ébren lévő ismerőst, és megírta neki, hogy a rendőrök gyújtották fel a bódét, ott állnak előtte, de az ablakokon rács van, az ajtó zárva, s ő tudja, hogy nem élhet tovább. Megírta azt is, hogy próbált telefonon segítséget kérni a rendkívüli helyzetek minisztériuma helyi részlegétől, de csak annyit mondtak, hogy "ezt Misáért kapja", s a tűzoltók sem mentek ki hívására.

Az ügy előzménye az volt, hogy a cég Misa nevű sofőrje február 11-én ittasan ment munkába, és összevitatkozott két munkatárssal. Ignatyenko ezt jelentette az igazgatónak, aki elbocsátotta Misát. A sofőrről kiderült, hogy rendőr volt, s hogy fia ma is az. Ignatyenkót bevitték a rendőrségre, jól megverték, és elengedték, de megígérték, hogy megölik. A rendkívüli helyzetek minisztériumának helyi részlege a tüzet jelentette ugyan, de az áldozattal csak a tények napvilágra kerülése után egészítette ki a jelentést.

A helyi tévé lefilmezte a porig égett őrbódét, de az ügyészség elkobozta a felvételt. Vlagyimir Ignatyenko március 1-jei temetése után édesanyja a területi hatóságokhoz fordult segítségért, s mellékelte fia internetes levelezésének.

Olvasóink írták

 • 7. rommel 2011. március 06. 09:10
  „Az orosz kutúra nem sokat változott.Ott még a katonai tisztképzőkben még mindig úgy tanitják ha a két sereg összegabalyodik akkor ágyúval el kell söpörni az egészet és akkor meg van "nyerve a csata".Az ember élet nem érdekes.De már fejlődnek,mert nem tömegeket gyilkolnak hanem "csak egyéneket" egyesével(egyszerre csak egyet).................”
 • 6. Wolfi 2011. március 06. 08:10
  „Dödölle Jó ez a vicc, csak eredetileg nem ügyvédről szól....”
 • 5. Szilágyi_Zsolt 2011. március 05. 19:56
  „Oroszország "fejben" még mindig a kommunista rendszernél tart.”
 • 4. Dödölle 2011. március 05. 16:37
  „Két rendőr járőrözik. Látják, hogy egy ügyvéd szalad az utcán, egy teherautó követi. Az ügyvéd után fel a járdára, le a járdáról, mindenhol a nyomában. Végül utoléri, átmegy rajta. Aztán megáll, visszatolat, oda-vissza átmegy az ügyvéden vagy ötször.
  Megszólal az egyik rendőr :
  - Te, Lajos ! Láttál már ilyen furcsa öngyiklosságot ?...”
 • 3. Dödölle 2011. március 05. 16:33
  „Jandex 2011.03.05. 16:07
  Nálunk meg a rendőrök evés közben lövik főbe magukat.

  Ja. Van, amelyik kétszer is... Egyszer meg hátba...”
 • 2. Jandex 2011. március 05. 16:07
  „Nálunk meg a rendőrök evés közben lövik főbe magukat.”
 • 1. mecsoka 2011. március 05. 15:30
  „ez nagyon durva”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kárpátalján jövőre lesz egyetemi felvételi magyar nyelvből

Ukrajnai nemzetiségi szervezetek vezetői abban állapodtak meg Dmitro Tabacsnik ukrán oktatási… Tovább olvasom