Kisalföld logö

2017. 03. 26. vasárnap - Emánuel 4°C | 11°C Még több cikk.

Rabokkal is takaríttatják a tengerpartot

Rabokat is befognak a Mexikói-öbölben kialakult olajszennyeződésnek Louisiana állam partjaira vetődő részének eltakarításába - jelentette be az állam kormányzója.
Bobby Jindal helyi idő szerint pénteken Robert városában tartott sajtóértekezletén elmondta: az állam büntetésvégrehajtási szervei együttműködnek a helyi természetvédelmi hatósággal annak érdekében, hogy az őrizeteseket megtanítsák a szennyeződés szakszerű eltávolítására. A foglyok így segíthetik majd a helyzet kezelésével megbízott szövetségi szervek munkáját.

Jindal bejelentette azt is, hogy a louisianai természetvédelmi hatóság a helyi Nemzeti Gárda egyes tagjait is megtanítja a partra vetődő olajfoltok eltávolítására, akik tudásukat továbbadhatják más társaiknak. A British Petroleum (BP) brit olajtársaság által működtetett Deepwater Horizon olajplatform a múlt héten elsüllyedt.

Az alatta lévő mélytengeri olajkútból az amerikai kormány közlése szerint naponta mintegy ötezer hordó (795 ezer liter) nyersolaj szivárog a Mexikói-öbölbe. Ennek következtében az Egyesült Államok déli partjai mentén évtizedek óta nem látott hatalmas olajfolt alakulhat ki. Az amerikai szövetségi hatóságok és a BP éjt nappallá téve dolgozik a károk elhárításán. A szennyeződés négy amerikai szövetségi állam partjait fenyegeti.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tornádó pusztított! Sok sebesült és halott

Tornádó söpört végig pénteken Arkansas amerikai szövetségi államban, s az ítéletidőben legkevesebb… Tovább olvasom