Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Rabbi szólal fel a Vatikánban a püspöki szinódus előtt

Sear-Jasub Cohen haifai rabbi személyében először szólal fel zsidó vallási vezető a római katolikus egyház püspöki szinódusán. Az októberben tartandó egyházi ülésszakon a résztvevők a Bibliáról tanácskoznak majd - jelentette be szerdán Federico Lombardi vatikáni szóvivő.
"Ez az első alkalom, hogy az egyház egy rabbit hívott meg, hogy beszéljen a szinódus előtt" - mondta Lombardi az AFP-nek, kiemelve, hogy a zsidó vallási vezető az október 5. és 26. közötti esemény második napján fejti majd ki a nézeteit a világ katolikus püspökei előtt. A szinódus - amelyet másodszor hívott össze XVI. Benedek pápa 2005-ös megválasztása óta - idei témája: "Isten szava az egyház életében és küldetésében".

A püspöki szinódus négy évtizedes múltra tekint vissza a katolikus egyház életében: az egyházi vezetők tanácskozását VI. Pál pápa alapította 1965-ben, hogy a II. Vatikáni Zsinat által felélesztett püspöki kollegialitásnak folyamatosságot biztosítson. A szinódus ugyanakkor - a zsinattól eltérően - kizárólag tanácsadó szerv, amely általában az egyetemes egyház problémáival foglalkozik, de érintheti a helyi egyházak kérdéskörét is.

Olvasóink írták

  • 2. Keresz Teny 2008. szeptember 26. 10:40
    „Be ne engedjek a budos ....t a Vatikanba !!! El-lopja az ezust gyerta-tartokat !!!”
  • 1. /joco1-azigazi 2008. szeptember 24. 17:50
    „Valahol van bennük közös: és rendezni illene közös dolgaikat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyen letölthető Michael Moore filmje

USA - Michael Moore korábbi ígéretéhez híven ingyenesen letölthetővé tette az internetről legújabb… Tovább olvasom