Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

Putyin: soha nem lesz háborús konfliktus Oroszország és Ukrajna között

Az orosz elnök szerint aligha képzelhető el ilyen "apokaliptikus forgatókönyv", és reméli, hogy a dolgok soha nem fognak háborús viszályig fajulni a két ország között.
Kifejezte reményét, hogy egyelőre nincs szükség sem szélsőségeges diplomáciai lépésekre, sem harmadik minszki találkozóra az ukrajnai helyzet rendezése érdekében. Úgy vélte, most az a legfontosabb, hogy a korábban kötött minszki megállapodásokat hajtsák vége.

"Ezek a minszki megállapodások nem tekinthetők puszta dokumentumnak, amelyet e minszki folyamat négy szereplője - Ukrajna, Oroszország, Franciaország és Németország - dolgozott ki. Azokat az ENSZ Biztonsági Tanácsa határozatában rögzítették, és olyan nemzetközi jogi dokumentum formáját öltötték, amelyet gyakorlatilag a nemzetközi közösség egésze támogat" - mondta az orosz államfő.

Putyin a revansizmus megjelenési formájának nevezte azokat a megnyilatkozásokat, amelyek "a Krím Ukrajnához való visszacsatolását" szorgalmazták. Akárcsak korábban, a Krím továbbra is az oroszoké, az ukránoké, a krími tartároké és a görögöké, vagyis e népek mindegyikének a lakhelye marad - mondta a Kreml feje. Hozzáfűzve azonban: "Ami az állami hovatartozást illeti, arról a Krímben élő emberek már meghozták döntésüket, e választást tiszteletben kell tartani, Oroszország sem tehet másként".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új elektronikus zenei fesztivál indul Bécsben

Április 16-án és 17-én debütál az osztrák fővárosban egy új elektronikus a zenei fesztivál, az… Tovább olvasom