Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

˝Putyin polgárháborúra játszik˝

Vlagyimir Putyin jelen pillanatban mindent megtesz azért, hogy Ukrajnában teljes körű polgárháború törjön ki - ezt állította pénteken blogjában az orosz elnök volt tanácsadója, Andrej Illarionov.
"Putyin közelmúltbeli számtalan provokatív lépésének - azoknak, amelyeket már végrehajtottak, amelyeket most hajtanak végre, és amelyeket a közeljövőben terveznek tenni - az a fő céljuk, hogy polgárháború kezdődjön Ukrajnában" - fogalmazott a volt tanácsadó.

Illarionov azt írta, hogy e provokációk közül sok szándékosan és demonstratív módon megsérti az ukrán államiságot, nemzeti jelképeket és nemzeti tudatot. A háttérben az a számítás húzódik, hogy elkerülhetetlen lesz a reakció.

A cél az, hogy provokálják az új ukrán hatalmat és arra késztessék, hogy válaszoljon, reagáljon, erőt alkalmazzon, tüzet nyisson, "lehetőleg úgy, hogy áldozatok legyenek" - olvasható a blogban.

Illarionov szerint Putyinnak "hullákra van szüksége, minél többre, minél több, annál jobb". Hangsúlyozta, minél nagyobb a visszhangja egyik vagy másik társadalmi csoporthoz tartozó emberek halálának, annál hatékonyabb lesz a propaganda.

A volt orosz elnöki tanácsadó úgy látja, Moszkva mindent elkövet azért, hogy elindítsák azt a mechanizmust, amelynek nyomán "nem egyszerűen polgárháború, hanem teljes körű polgárháború robban ki" Ukrajnában.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megrongálták az Ukrtelekom több krími átjátszó állomását

Mindezek következtében szünetel a vezetékes telefonszolgáltatás, valamint az internethez és a TriMob mobiltelefon-szolgáltatáshoz való hozzáférés. Tovább olvasom