Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Pussy Riot: felfordul a a gyomra a punkbandától az orosz kormányfőnek

A miniszterelnök úgy véli, az eddigi fogság elegendő, sőt nagyon komoly büntetés volt a márciusban őrizetbe vett és augusztusban elítélt fiatal nőknek.
Az orosz kormányfő szerint elegendő lenne a felfüggesztett szabadságvesztés a Pussy Riot punkegyüttes első fokon két év börtönre ítélt három tagjának, de személy szerint "felfordul a gyomra" tettük és "a körülöttük kialakult hűhó" miatt.

Dmitrij Medvegyev szerdán a Moszkvától délkeletre fekvő Penzában, a kormányzó Egységes Oroszország párt (JeR) megyei vezetői előtt mondta el először véleményét az ügyről.

A JeR elnöki posztját is betöltő miniszterelnök úgy vélte, az eddigi fogság elegendő, sőt nagyon komoly büntetés volt a márciusban őrizetbe vett és augusztusban elítélt fiatal nőknek.

"Nem szeretnék a bíró helyébe lépni, de az a büntetés, amelyet már letöltöttek a börtönkörülmények közepette, az eléggé jelentős időtartam, s elegendő ahhoz, hogy elgondolkodjanak azon, ami a butaságukból, vagy más okokból történt" - mondta Dmitrij Medvegyev.

Az orosz kormányfő a pártvezetők előtt nyíltan beszélt arról is, hogy elítéli a Pussy Riot tettét. Nem válogatta meg a szavait sem. "Felfordul a gyomrom attól, amit tettek, a kinézetüktől, és attól a hisztériától, amely körülveszi mindazt, ami történt" - mondta Medvegyev.

A Pussy Riot orosz punkegyüttes február 21-én a moszkvai Megváltó Krisztus székesegyházban álarcban gitározva imádkozott a Szűzanyához, hogy űzze el Vlagyimir Putyint, az azóta megválasztott orosz államfőt.

Marija Aljohinát, Nagyezsda Tolokonnyikovát és Jekatyerina Szamucevicset egy moszkvai bíróság augusztus 14-én egyenként két év javító-nevelő telepen letöltendő büntetésre ítélte, bűnösnek találva őket "vallási gyűlölet által motivált garázdaság" vétkében.

Számos hazai és külföldi közéleti személyiség, jogvédő, valamint az orosz államfő mellett működő emberjogi tanács is tiltakozott az eljárás és a túl szigorúnak tartott ítélet ellen.

Az orosz ortodox egyház is könyörületre hívott fel a bíróság ítéletét követően.

A Pussy Riot tagjainak ügyében október elsején lesz a fellebbviteli tárgyalás.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Egyesült Államok ragaszkodik Timosenko szabadon bocsátásához

Az Egyesült Államok ukrajnai nagykövete szerint az USA a maga részéről mindent megtesz a közelgő… Tovább olvasom