Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Postások tüntettek Romániában

Tíz százalékos bércsökkentésük és a román postánál tervezett elbocsátások miatt tüntettek kedden Bukarestben a postások.
A román parlament előtt mintegy 1500 postás vonult fel, akik azt követelték, hogy növelje hatékonyságát az állami tulajdonban lévő posta, különben elkerülhetetlen a vállalat csődje.

A román posta súlyos anyagi helyzetbe jutott, ezért a vezetőség havonta két napos kényszerszabadságot rendelt el valamennyi alkalmazott számára, ami a szakszervezetek számítása szerint körülbelül 10 százalékos bércsökkentést jelent.

A bércsökkentés mellett a vállalat több száz vidéki hivatalt bezár, a szakszervezetek számítása szerint így 1400 alkalmazott veszíti el állását. Ezt cáfolja a vállalatvezetés, amely szerint sok dolgozót a megmaradó postákon foglalkoztatnak majd.

Az alkalmazottak a vállalat vezetőségének lemondását is követelték, amely szerintük felelős a csőd közeli helyzet miatt.

Az alkalmazottak emellett ütemtervet is követeltek, amely a vállalat megmentéséhez szükséges konkrét intézkedéseket tartalmazza. A dolgozók érdekvédelmi szervezete azt várja el, hogy a posta az év végéig 20 százalékkal növelje bevételeit, hogy a 10 százalékos bércsökkentést visszakaphassák az alkalmazottak, és a vállalat fejlesztésére is maradjon pénzkeret.

Matei Bratianu szakszervezeti vezető munkabeszüntetést helyezett kilátásba, ha nem teljesülnek a dolgozók követelései. A román távközlési minisztérium - amelynek alárendeltségében van a posta - jövő hétre ígért választ az alkalmazottak követeléseire.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezekkel a videojátékokkal készült fel a vérengzésre Breivik

Már nem lehet kapni Norvégiában azokat a videojátékokat, amelyek segítségével állítólag Breivik a… Tovább olvasom