Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Politikusi pályára lépnének a Pussy Riot tagjai

Egyikük egy hétfői berlini sajtótájékoztatón bejelentette, elképzelhetőnek tartják, hogy induljanak a következő önkormányzati választásokon Moszkvában.
Politikusi pályára léphetnek a Pussy Riot orosz punkegyüttes tagjai: mint egyikük, Nagyezsda Tolokonnyikova egy hétfői berlini sajtótájékoztatón bejelentette, elképzelhetőnek tartják, hogy induljanak a következő önkormányzati választásokon Moszkvában.

A szóban forgó választásokat valószínűleg szeptemberben rendezik, és Tolokonnyikova úgy nyilatkozott, hogy a politikai vállalkozás "megér egy próbát".

Politikai ambícióik mellett a Zona Priva nevű jogvédő szervezetről informálták az újságírókat, amellyel a Pussy Riot az orosz börtönökben uralkodó állapotok javításáért akar síkra szállni. Azt követelik, hogy helyezzék nemzetközi megfigyelés alá az orosz büntetés-végrehajtó intézeteket. "A foglyok bántalmazását meg kellene büntetni" - hangsúlyozta a börtönből nemrég szabadon engedett orosz művész.

Tolokonnyikova és Marija Aljohina, az együttes másik tagja hétfőn este részt vesz a berlini filmfesztivál keretében szervezett "Cinema for Peace" (Mozi a békéért) elnevezésű gálaesten.

A két nő decemberben részesült közkegyelemben, miután garázdaságért 21 hónapot töltöttek börtönben. A punkegyüttes három tagját 2012 márciusában tartóztatták le, mert engedély nélküli performanszot tartottak a moszkvai Megváltó Krisztus székesegyházban. A formáció tagjai zenés kísérettel könyörögtek a szűzanyához, hogy kergesse el az akkor elnökválasztás előtt álló Vlagyimir Putyint. A harmadik tagra, Jekatyerina Szamucevicsre kiszabott ítéletet még 2012 októberében felfüggesztették.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Útnak indították a szíriai vegyi fegyverek harmadik rakományát

A feladat koordinátora azt mondta, lehetségesnek tartja, hogy a kijelölt határidőig, június 30-ig… Tovább olvasom