Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Polgárháborús helyzet miatt nem tud elutazni a mexikói elnök

A mexikói Képviselői Kamara megtagadta Vicente Fox elnöktől az engedélyt, hogy Ausztráliába és Vietnamba utazzon, az országban egyre fokozódó erőszakos cselekmények miatt.
A közép-amerikai ország nem áll messze a polgárháborútól, nagyon éles határmezsgyén egyensúlyoznak. Múlt héten házi készítésű bombák robbantak több városban, Ixtapa város elnöki lakosztályától nem messze, csak alig órákkal a régi és az újonnan megválasztott elnök érkezése előtt.

Bár arra nem találtak bizonyítékot, hogy a robbantások összefüggésben lettek volna az államfői látogatással, és személyi sérülés sem történt, az eset mégis óvatosságra int. Guerrero államban az utóbbi hónapokban számos erőszakos cselekmény történt, lövöldözések, gránátrobbantások, gyilkosságok, melyeket a kábítószer-kereskedő maffiáknak tulajdonítanak.

A felmerülő problémák miatt a 258 főből álló parlament nagy többsége úgy döntött, nem engedélyezi Foxnak Hanoiba és Ausztráliába történő utazását. Kemény kritikákkal illették, hogy távol akar maradni az országtól, mikor súlyos konfliktusok szabdalják, és csak pár nap van hátra a hatalomátadásig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Észrevétlenül jutottak a kínaiak egy amerikai hajó közelébe

Észrevétlenül, egy amerikai repülőgép-hordozó anyahajó közelébe tudott jutni a múlt hónapban egy… Tovább olvasom