Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Pokolgépes merényletek Irak középső részében, sok halott

Tizenhárom ember meghalt és 65 megsebesült pokolgépes merényletek sorozatában vasárnap reggel Irak középső részén.
A legvéresebb terrortámadásban hét rendőr halt meg és tíz másik megsebesült az iraki fővárostól, Bagdadtól 25 kilométerre északra fekvő Tádzsiban elkövetett kettős robbantásban - közölte a belügyminisztérium egy magát megnevezni nem kívánó tisztviselője. Egy autóba rejtett pokolgép robbanását követte egy másik, éppen akkor, amikor a helyszínre értek a rendőrök.

Az iraki főváros több negyedében elkövetett vasárnapi terrortámadásoknak legalább hat halottja és 55 sebesültje van. Amel negyedben autóba rejtett pokolgép robbanásában ketten meghaltak, 15 megsebesültek. A főként szunniták lakta Szadíja negyedében hárman megsebesültek egy merényletben. A többségében síiták lakta Szádrvárosban ketten meghaltak és heten megsebesültek egy kórháznál történt robbanásban. Ugyanebben a negyedben egy piacnál elkövetett támadásban heten megsebesültek.

Az északi at-Talbíja negyedben egy házilag készült pokolgép lépett működésbe vasárnap reggel, amikor arra haladt a belügyminisztert szállító gépkocsioszlop. Egy ember meghalt, öt megsebesült, közte két testőr. A városközpontban lévő Vaszik téren egy ember meghalt, 12 megsebesült egy robbanásban.

A főváros egy másik, keleti pontján, a Bejrút téren a rendőrjárőr útjában robbant egy házilag készített pokolgép, itt hat ember sebesült meg. Irakban mindennaposak a terrortámadások, bár az erőszakos cselekmények száma a 2006-2007-es felekezetközi összecsapások óta valamelyest csökkent. A múlt hónapban 211 iraki halt meg merényletekben

Olvasóink írták

  • 1. janika 2011. május 24. 05:43
    „Vajon honnan szerzik be azt a sok robbanó anyagot? Kik gyártják és értékesítik?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Spanyolországban önkormányzati és regionális választások kezdődtek

Önkormányzati és regionális választások kezdődtek vasárnap Spanyolországban, ahol ez az első… Tovább olvasom