Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 25°C Még több cikk.

Pokolgépekrobbantak Afganisztánban

- Összesen húsz civil vesztette életét két pokolgépes robbanásban szombaton Afganisztán déli részén - közölték helyi hivatalos forrásból.
Uruzgán tartományban két autó összesen 14 utasa halt meg, amikor működésbe lépett mellettük az út mentén telepített - a tartományi rendőrfőnök szerint egyértelműen az afgán, illetve a külföldi csapatoknak szánt - robbanószerkezet. Szintén út menti pokolgép robbanása oltotta ki másik hat civil életét Kandahár tartományban.

A kelet-afganisztáni Nangarhar tartományban négy járőröző rendőrt öltek meg a tálib lázadók, Kunar tartományban hat afgán biztonsági őrt. Ugyanebben az országrészben két amerikai katonával végzett egy út menti pokolgép - közölte egy amerikai katonai szóvivő. Előzőleg északon, Kunduz tartományban hét rendőrt öltek meg tálib lázadók egy rendőrőrs elleni támadásban; áldozataik között van az egység parancsnoka is. Két rendőr túlélte az éjszakai támadást; a tartományi kormányzó szerint tartani lehet attól, hogy a tálibok magukkal hurcolták őket.

Az Afganisztánban állomásozó külföldi csapatok parancsnoka a múlt hónapban arról beszélt, hogy a tálibok immár nemcsak hagyományos fellegváraikban - délen és keleten - hajtanak végre akciókat, hanem egyre inkább terjeszkednek észak és nyugat felé.

Az afganisztáni háború 2001-es kezdete óta soha nem tapasztalt mértékben uralta el az erőszak az országot az augusztus 20-i elnökválasztás előtt. Az Egyesült Államok idén több tízezer katonával erősítette meg az országban állomásozó csapatait: jelenleg már több mint 100 ezer külföldi katona teljesít szolgálatot Afganisztánban, köztük 62 ezer amerikai.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fico agresszivitása ártott Szlovákiának

A Sme című lap szerint ártott Szlovákiának az, hogy Robert Fico kormányfő agresszíven és támadólag viselkedett a Szécsényben. Tovább olvasom